Nedjelja, 14.08.2005.

OBAVIJEST IZ POLICIJSKE UPRAVE SPLITSKO-DALMATINSKE

Uoči blagdana Velike Gospe tisuće hodočasnika će i ove godine tradicionalno 14. i 15. kolovoza hodočastiti prema Sinju, gdje će se 15. kolovoza održati središnja vjerska svečanost. Stoga iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske obavještavaju hodočasnike o zabrani kretanja pojedinim dionicama.

Prema prosudbi i iskustvima najveći broj hodočasnika očekuje se s područja Split, Solina i Kaštela, a kretat će se starom cestom Solin-Klis i cestom Klis -Sinj te s područja Omiša, Imotskog i zapadne Hercegovine koji će se kretati cestom Imotski-Cista Provo -Trilj-Brnaze.

Poradi sigurnosti hodočasnika i neometanog odvijanja prometa iz Policijske uprave informiraju hodočasnike o zabrani kretanja brzom cestom D1 Solin-Klis i A1 Vrpolje -Dugopolje, ukazujemo na obavezu kretanja uz lijevi rub kolnika, u kolonama, te preporučujemo odjeću svijetlih boja i nošenje baterijskih svjetiljki zbog bolje uočljiivosti. Hodočasnici s područja Splita, Solina i Kaštela usmjeravat će se isključivo na staru cestu Solin-Klis.

Iz policijske uprave obavještavaju i vozače o zabrani prometovanja starom cestom Klis-Solin dana 14.08. od 20 sati dok bude postojala potreba, osim za vozače koji stanuju uz cestu žC 6253. Upućujemo na prometovanje cestom D1 brza cesta Solin-Klis uz oprez i poštivanje uputa prometne policije.

Iz Policijske uprave vozačima preporučuju oprez pri vožnji cestama D60 Brnaze-Trilj -Cisata Provo -Imotski, potom D-62 Dugopolje-Bisko-Blato na Cetini, D-39 šestanovac-Cista Provo, žC6148 Bisko-Trilj, te ostalim prometnicama na širem području Sinja.

Na sam Blagdan Velike Gospe 15. kolovoza upućujemo vozače na povećani oprez na svim prometnicama Policijske uprave Splitsko-dalmatinske posebno na cesti Sinj-Klis -Solin, cesti Brnaze -Trilj -Cista provo -Imotski te na ostalim cestama na širem području Sinja i Imotskog. Takodjer iz Policijske uprave mole vozače da izbjegavaju prometovanje cestom D1 kroz grad Sinj.



Upravni odjel za komunalne djelatnosti grada Sinja obavještava da su zbog velikog priliva hodočasnika te pojačanih gužvi na prometnicama i ulicama grada Sinja tijekom nadolazećeg vikenda osigurana alternativna parkirna mjesta za vozila na lokacijama Pazar, bivše Junakovo igralište, vojarna Ivaniša Nelipića (kod benzinske postaje) te dvorište Franjevačke klasične gimnazije u ulici Alkarsko trkalište .

Parking na navedenim mjestima tijekom subote, nedjelje i ponedjeljka biti će besplatan te se mole građani da koriste navedene lokacije za parkiranje vozila a u cilju smanjivanja i sprečavanja prometnog kolapsa i gužvi u užoj jezgri grada tj, ulicama Vrlička, Glavička, Brnaška i Petrovac.

MOTO SUSRET NA SINJSKOM HIPODROMU

U organizaciji moto-kluba «Street Runners» iz Sinja na sinjskom hipodromu održan je moto susret na kojemu je sudjelovao veliki broj motociklista. Pored samih domaćina, koji su se pokazali kao odlični organizatori, sudjelovao je veliki broj motociklista iz Hrvatske i iz inozemstva. Skup motociklista pojetio je i gradonačelnik Grada Sinja Nikola Tomašević i dogradonačelnik Snježan šentija.
Footografije možete pogledati u foto galeriji!