Utorak, 14.07.2009.

SPORT

Trener Milo Nižetić jučer je održao prozivku i prvi trening s nogometašima Junaka. Na treningu se okupilo 30-tak igrača, nekolicina iz prošle sezone i veći broj povratnika u Junak koji su prošle sezone igrali u drugim klubovima, te nekoliko juniora koji su priključeni prvom sastavu.

OBAVIJEST

Noćas između 1 i 5 sati ujutro na području Općine Otok obavljat će se dezinsekcija komaraca, ULV metodom s vozila. Mole se građani, posebno oni koji boluju od plućnih i alergijskih bolesti, da sutra u navedenom vremenu zatvore prozore. Upozoravaju se i pčelari da uklone pojilice s košnica i spriječe izlazak pčela iz košnica sljedećih 48 sati.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U DICMU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi organizatori su akcije darivanja krvi koja će se održati sutra, 15. srpnja, u Dicmu, u zdravstvenoj ambulanti, od 9,00 do 13,00 sati. Na akciju su pozvani davatelji i sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života.
Do kraja srpnja u organizaciji sinjskog Crvenog križa održat će se još dvije akcije. U subotu će se akcija održati u Grabu, od 9,00 do 12,00 sati u prostorijama osnovne škole, a 30. srpnja u Tijarici. Krv se prikuplja za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.

"CAC SINJ 2009."

Prijavnice za Izložbu pasa CAC HR-Sinj 2009. možete preuzeti ovdje.

ZAKLJUčENA RASPRAVA O OTVARANJU STEčAJA NAD TVRTKOM "DALMATINKA NOVA"Sudac Trgovačkog suda u Splitu Ivan Basić zaključio je glavnu raspravu u postupku otvaranja stečaja nad Dalmatinkom Novom. Prijedlog za otvaranjem stečaja podnio je 181 radnik zbog neisplaćenih plaća. Sud će odluku donijeti u zakonskom roku od tri dana, dakle u petak. Odvjetnik radnika Zoran Vujanović uvjeren je kako će odluka Suda biti pozitivna za radnike Dalmatinke Nove. Raspravu u Splitu pratilo je 50-tak djelatnika Dalmatinke Nove s pravnim zastupnikom Zoranom Vujanovićem i gradski vijećnik Miro Bulj. Dalmatinku Novu zastupao je odvjetnik Tomislav Krka, a braća Ladinni nisu se pojavila ni na današnjem ročištu.
Direktor Gianfranco Ladini je obavijestio odvjetnika Krku da je Dalmatinka nova podnijela kaznene prijave protiv suca Ivana Basića i Ive Bakalića, predsjednika Trgovačkog suda u Splitu stavljajući im na teret da su zloupotrijebili položaj i ovlasti. Odvjetnik Zoran Vujanović kaže kako su se Ladinijevi podnošenjem ove kaznene prijave sami ogriješili o zakon te time počinili kazneno djelo prinude nad pravosudnim dužnosnicima. Pravni zastupnik Dalmatinke Nove Tomislav Krka tijekom ročišta izjavio je sucu Basiću da Dalmatinci novoj otkazuje daljnje zastupanje.

"LJETO JE ETO, A šTA SAD?"

Udruga Srma iz Sinja po prvi put organizira Kulturno ljeto za djecu i mlade, pod nazivom "Ljeto je eto, a šta sad?". Program će se odvijati u Galeriji Galiotović, a sadrži likovnu, kazališnu i kreativnu sekciju.
Radionice su besplatne i namijenjene su učenicima sinjskih osnovnih i srednjih škola, te djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Radionice će započeti danas i trajat će do kraja kolovoza.

IZLOžBA

Povodom blagdana Gospe Karmelske, suzaštitnice Trilja, koja se slavi 16. srpnja, u Muzeju triljskog kraja otvorena je izložba radova naziva "Gospa-majka Božija". Na izložbi je prikazano 20-tak radova triljskih žena s tematikom-Gospa. Za posjetitelje će biti otvorena do kraja tjedna, od 9,00 do 14,00 sati.

OBAVIJEST

Zbog radova miniranja na predusjeku tunela "Mačkovac-zapad" u sklopu dogradnje zapadnog kolnika dionice Majdan-Jamani na državnoj cesti D-1, dionici "Brza cesta Solin-Klis" bit će zatvorena za sav promet danas, 14. srpnja, od 17 do 17,30 sati. Obilazni pravac je stara Kliška cesta.