Ponedjeljak, 14.07.2008.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog kvara na 35 kilovoltnom kabelu, jutros u 6 sati i 45 minuta bez električne energije ostalo je cijelo područje koje strujom opskrbljuje sinjski pogon Elektrodalmacije, osim Vrlike. Svi potrošači su prebačeni na rezervno napajanje, pa je nakon 45 minuta nastavljena normalna opskrba električnom energijom.
Direktor sinjskog pogona Elektrodalmacije Dražen šabić kazao nam je da će ekipa iz Splita kvar sanirati do večeras. Potrošači ne bi trebali osjetiti ponovno prebacivanje s rezervnog napajanja na 35 kilovoltni kabel.

RADNICIMA DALMATINKE NOVE ISPLAćENE PLAćE PREMA POTPISANOM SPORAZUMU?!

Radnici Dalmatinke Nove sumnjaju da poslodavac nije ispoštovao Sporazum između Uprave tvornice i predstavnika radnika, prema kojem je do 13. srpnja svim radnicima trebalo biti isplaćeno šest plaća te doprinosi na iste. Radnici su navodno nezadovoljni uplaćenim iznosom koji je kažu manji od očekivanog.
Odvjetnik radnika Zoran Vujanović jutros je na adresu Dalmatinke Nove, a na ruke stečajne upraviteljice Natalije Mladineo poslao upit kojim traži da da mu se bivša stečajna upraviteljica očituje o tome jeli poslodavac do 13. srpnja uplatio radnicima Dlmatinke plaće za razdoblje od lipnja 2007. do siječnja 2008. godine sukladno obračunu.

Stečajna upraviteljica Mladineo kazala nam je da nije dobila dopis gospodina Vujanovića, ali nam je potvrdila da su plaće isplaćene. Naglasila je da će se u sljedećih nekoliko dana pokazati jesu li isplate napravljenje sukladno obračunu.
Naglasila je kako su tvrtci prethodnih mjeseci pristizala razni ovršna i sudska rješenja koja su oduzeta od plaća, te dio problema vidi i u tome. No, ne odbacuje ni mogućnost pogreške kod isplate.

Izvršni direktor Dalmatinke Nove Frano Poljak kazao nam je da je svim radnicima ove tvornice u petak isplaćeno po šest plaća, sukladno sporazumu između Uprave tvornice i predstavnika radnika. Obračune plaća pripremile su stručne službe tvornice, koje su obračune plaća pripremile i za stečajnu upraviteljicu. Temeljem tih obračuna isplaćeni su i pripadajući doprinosi, kazao je Poljak.

PRIPREME ZA 293. SINJSKU ALKU

Alkari danas nastavljaju s provama na Alkarskom trkalištu. Prvi put tijekom ovogodišnjih priprema uvježbavat će čvrstu desnicu i oko sokolovo, gađajući kopljem u alku. Početak prova je u 18,00 sati. Alkari će se večeras nakon prova na stazi prvi put na Hipodrom vraćati kroz Grad.

OBAVIJEST

U noći s utorka na srijedu, od ponoći so 5 sati ujutro, djelatnici "Likomed vetrine" će na području Grada Sinja obavljati prvu adulticidnu dezinsekciju komaraca metodom hladnog orošavanja s vozila. Mole se građani da u navedenom periodu zatvore prozore. Upozorenje se posebno odnosi na građane koje boluju od alergija i bolesti dišnih putova. Pčelari se upuzoravaju da zatvore košnice i prekriju pojilice na njima.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras je dugoočekivana amarička romantična komedija "Sex i grad". Film se prikazuje u dva termina: 18,30 i 20,45 sati.

SPORT

Pobjednica tradicionalnog natjecanja "žene u lovu na šarana", je dvanaestogodišnja Marija Pavić iz Sinja. Ona je ulovila sedam komada šarana, ukupne težine 23,90 kilograma, među kojima je bio i kapitalac od 10,25 kilograma.
Natjecanje je održano jučer na ribolovnom području "Plana", u organizaciji šRD Cetina Sinj.

Predsjednik ragbi kluba Sinj Tomislav Budimir izabran je u Upravni odbor ragbijaškog saveza Hrvatske.

Bandić plaća postaju križnog puta u Sinju

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo u cjelosti će financirati izradu jedne postaje križnog puta kojega Franjevački samostan i Svetište Gospe Sinjske postavljaju do starog Grada.

Na zamolbu sinjskog gvardijana fra Bože Vulete odluku o tome donio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Svaka postaja je skulptura nešto veća od naravne veličine čovjeka, izljevena u bronzi. Do sada ih je izrađeno 7, a njihovi su autori iz reda afirmiranih krvatskih kipara.

Iz Sinja će prepustiti zagrebačkom gradonačelniku da odabere autora donirane postaje.

Milan Bandić je, saznali smo, odlučio da će Zagreb financirati izradu 7. postaje, na kojoj Isus prvi put pada pod križem. Bandić je, navodno, odabrao upravo tu postaju jer ona simbolizira snagu i poručuje da se poslije pada treba ustati i nastaviti dalje.

Sinjski franjevci vjeruju da će na sličan način, pronalaskom donatora, osigurati izradu i preostalih 6 postaja križnog puta do "sinjske Kalvarije".
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA