Petak, 14.07.2006.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA


Za današnju 33. sjednicu Gradskog poglavarstva Grada Sinja usvojen je dnevni red od 11 točaka.
Usvojen je Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o visini parkirališne naknade na području Grada Sinja kojim se mijenja stavak 2. članka 5. te se riječi «blokiranje vozila ili strojeva brišu» i u istom članku stavak 3. mijenja se i glasi: «Naknadu troškova iz prethodnih stavaka vlasnik ili korisnik dužan je platiti u roku 8 dana od dana preuzimanja vozila».
...

PRIPREME ZA 291. SINJSKU ALKU

Na ovogodišnjim 291. alkarskim svečanostima očekuje se veliki broj značajnih gostiju i uzvanika kao i najviših državnih dužnosnika. Iz uprave Viteškog alkarskog društva potvrdili su za sljedeći tjedan i sastanak sa predsjednikom Mesićem koji bi trebao odlučiti o svom dolasku.

Inače, završne pripreme alkara kopljanika na alkarskom trkalištu koje su počele prije dva dana krenule su u dobrom ozračju i sa zanimljivom posjetom gledatelja. Tajnik društva Ante Delić istaknuo je kako je staza dobro pripremljena, a alkari će se ove godine pripremati i uz svakodnevnu nazočnost alkarskog vojvode Ivana čikare koji će za 10 dana izabrati i alkare kopljanike za ovogodišnja nadmetanja.

KAMPANJA VIJEćA EUROPE

Jutros je u našemu gradu počelo obilježavanje 10. obljetnice kampanje Vijeća Europe pod nazivom "Svi različiti, svi jednaki", kojeg u našem gradu provodi Udruga za jačanje civilnog društva i kvalitete življenja "Srma". Grad Sinj dao je podršku ovome projektu jer se njim želi skrenuti pozornost na djecu sa posebnim potrebama i pružiti priliku njima i njihovim vršnjacima da se međusobno upoznaju i razumiju.

Tako će se od srpnja do listopada realizirati zabavno kreativne radionice, poludnevni izleti, javna tribina i izložba radova djece i odraslih sa posebnim potrebama. Na današnju radionicu koja će trajati do 13 sati pozvana su djeca i štićenici sinjskog područnog odjeljenja Centra Juraj Bonaći i djeca osnovnih škola.

IZBOR NAJLJEPšE OKUćNICE I BALKONA U GRADU SINJU

I ove godine Turistička zajednica Grada Sinja i Radio Sinj organiziraju izbor za najljepšu okućnicu i balkon na području Grada. Prijave se vrše u redakciji Radio Sinja na broju 660-550 do kraja srpnja kada će posebno oformljena komisija izići na teren kao bi donijela odluku o najboljima.

POčELO SINJSKO "KULTURNO LJETO"

Izložbom slika akademskoga slikara Vladimira Katića počeli su dani sinjskog kulturnog ljeta pod nazivom "Dani Alke i Velike Gospe" - izložba je postavljena u Galeriji Galiotović.
Svečano otvaranje bit će u petak 21. srpnja na Trgu Kralja Tomislava u 20 sati, a cjelokupan program ove manifestacije biti će oglašen na sinjskoj pijaci.

OBAVIJEST IZ CIAN-a

Na području Vrlike danas od 22 sata provoditi će se dezinsekcija komaraca koja će se provoditi prizemnom ULV metodom sa vozila. Iz Cijana, tvrtke koja će vršiti dezinsekciju, umoljavaju građane da iza 22 sata zatvore prozore i vrata, pčelarima se savjetuje da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama dok se u potpunosti ne raziđu i posljednji ostaci insekticidne magle, vozačima se u tom vremenu preporučuje povećan oprez u prometu jer se automobil kreće malom brzinom, a označen je rotacijskim svjetlom.


SPORT

Polako se bliže kraju završne aktivnosti vezane za otvaranje novoga Gradskoga stadiona koje će biti 19. srpnja u 17 sati kada se sastajuJunak i Hajduk, a sve u sklopu 90 godina Junaka.

U okviru sinjskog kulturno-športskog ljeta organizira se turnir u balotama prijave se vrše do 16. srpnja do 12 sati. Izvlačenje parova je isti dan u 12,15 sati za najbolje ekipe predviđene su bogate nagrade, a prijave i sve informacije o ovom športskom događaju mogu se dobiti na mobitel 098/13-60-333

Nogometni klub Glavice obaviještava seniorsku momčad kako će biti prozivka za nastupajuću sezonu u četvrtoj nogometnoj ligi Jug koja će se održati u danas u 18 sati u prostorijama kluba.

VRIJEME

Danas će biti sunčano i vrlo vruće vrijeme.Temperatura zraka kretati će se između 30 i 33 stupnja Celzijeva.