Četvrtak, 14.07.2005.

"KULTURNO LJETO" U SINJU I VRLICI

Ove subote kreće Sinjsko kulturno ljeto, program "Dani Alke i Velike Gospe" najavljenom predstavom u Alkarskim dvorima.

No, službeni početak manifestacije je 22. srpnja podizanjem zastave Sinjskog ljeta na Trgu Kralja Tomislava, a potom programom na Trgu Franje Tudjmana na kojem će nastupiti gradska glazba, mažoretkinje i drugi.

Središnje svečanosti programa "Dani Alke i Velike Gospe" su 290. Sinjska Alka, Blagdan Velike Gospe i proslava Dana Grada

I Vrličani najavljuju svoje Kulturno ljeto već od sljedećeg tjedna pa do 6. kolovoza.
Podjelili su ga u dva dijela, blagdanom svetog Filipa i Jakova zaštitnika grada Vrlike i obilježavanje 10-godišnjice od akcije Oluja kao dan Domovinske zahvalnosti.

Vrlički Pročelnik za društvene djelatnosti Jure Plazonić najavljuje nekoliko kulturnih, zabavno-glazbenih i sportskih dogadjaja s kojima žele potaknuti pozornost kako Vrličanima tako i drugim gostima, prijateljima i turistima Vrličkog kraja.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" U TIJARICI

Kulturni dani u Tijarici, i ove godine, se održavaju 29. i 30. srpnja. Pod nazivom "Dani komina, pure i bronzina" kulturno gastronomska manifestacija će okupiti brojne sumještane i one koje žive u inozemstvu.

Predsjednik Udruge "Pokrenimo Tijaricu" Ivan Bota najavljuje dvodnevnu svečanost kroz kulturna zbivanja, priredbe i nastupe klapa, te degustacije domaćih specijaliteta, natjecanje i pripremanje tradicionalnih jela, nastup folklornih skupina i koncert Dražena Zečića i Kiće Slabinca.

IZVANREDNA SKUPšTINA K.K. ALKAR

Za sutra je s početkom u 19 sati u galeriji Galiotović najavljena izvanredna skupština Košarkaškog kluba Alkar na kojoj će se izabrati nova tijela koja će voditi klub u sljedećem mandatnom razdoblju.