Petak, 14.06.2019.

Staro košarkaško uskoro u novom ruhu

 
Staro košarkaško igralište kod kina, kultno mjesto na kojem su se okupljale generacije Sinjana, uskoro bi trebalo dobiti novo ruho.

Vanjsko košarkaško igralište Sinjanima je oduvijek bilo jedno od najomiljenijih mjesta. Na njemu se igrala košarkaška, ‘na uski’, održavali se koncerti, festival pjevača amatera ‘Mikrofon je Vaš’, igrala se briškula, tu se ‘rodio’ Alkar i bezbroj prvih ljubavi… To mjesto i dan-danas okuplja mlade na košarci i ‘malom balunu’, revijama Sinjskih mažoretkinja i koncertima na otvorenom.
Opširnije...
 IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na sinjskom Hipodromu ‘Dalmacija Preponski Cup 2019.’

 
U organizaciji Hrvatskog konjičkog saveza i Konjičkog kluba Epona iz Zadra na Hipodromu Sinj ovoga vikenda, 15. i 16. lipnja 2019. godine održat će se ‘Dalmacija Preponski Cup 2019.’.

Na konjičkoj priredbi gledatelji će moći vidjeti nastupe mladih jahača od 13 do 15 godina, u četiri natjecanja u CDN-D i CSN-D kategoriji: Dalmacija Dressage, Dalmacija Preponski Talent Tour, Dalmacija Dressag Cup i Dalmacija Preponski Cup.

Program počinje u 9 sati, oba natjecateljska dana, a suorganizator je KGK Alkar 1968.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje konjičkog sporta da dođu na ovu priredbu u što većem broju. Želja im je još više potaknuti razvoj konjičkog sporta u Sinju i potaknuti interes za natjecanja među postojećim i novim potencijalnim jahačima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Veterani Trilja i njihovi gosti iz Antwerpena utakmicom započeli sportsko prijateljstvo

 
Prije nekoliko dana u Trilju je odigrana prijateljska utakmica veterana Trilja i Deurne OB iz belgijskog Antwerpena….

Gosti iz Belgije u konačnici su slavili rezultatom 2:1, a dvoboj je realiziran uz pomoć gastarbajtera Ivana Maroša iz Velića.

Spomenuti je donirao komplet dresova za veterane, a još jedan komplet donirali su Belgijci.

Treće poluvrijeme odrađeno je uz večeru na kojoj je domaćin također darivao goste, a ovo je ujedno bio početak sportskog prijateljstva dvaju klubova.

Veterani Trilja se javno zahvaljuju svima koji su doprinijeli da se ovaj susret realizira.
IZVOR: WWW.FERATA.HR