Petak, 14.06.2013.

2. Biciklijada – Do izvora Cetine

Biciklistička udruga VLAJI-SINJ organizira, 16.06.2012.godine, u nedjelju, cjelodnevnu 2. biciklijadu “Do izvora Cetine”.
Okupljanje je ispred caffe bara Saloon, kod hotela. Polazak iz Sinja u 10,00 sati. Dolazak na izvor Cetina očekuje se između 13,00 i 13,30 sati.
Svim sudionicima je osigurana okrjepa na Vučipolju i grah sa kobasicama na izvoru Cetine. Na izvoru se planira odmor i druženje do 15,30 – 16,00 kada se planira povratak za Sinj. Povratak u Sinj se očekuje oko 19,30.
...

KOLUNMA Ante Raos: Pokažimo kako nam je STALO!

U Hrvatskoj se ničim ne promiču bolje obrazovanje i karijere za djecu sa poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, iako se na to Hrvatska obvezala kroz mnoge međunarodne konvencije, deklaracije, smjernice i sporazume. Razlog tome je nepostojanje snažnog i učinkovitog partnerstva između institucija vlasti na svim razinama i organizacija civilnog društva koje djeluju u tom području. Ne samo da nema suradnje sa organizacijama civilnog društva, već i resori ne surađuju na ovim pitanjima koja su od životnog značaja za veliki broj djece i građana RH. Loša obrazovna situacija i niska stopa zaposlenosti nisu prihvatljivi rezultati za bilo kojeg pojedinca s invaliditetom, a niti za članove njihovih obitelji. Osobe s invaliditetom moraju prestati biti tema socijale, tema problema, tema opterećenja društva, osobe s invaliditetom moraju postati prilika za nove sadržaje, nove resurse koji donose nove vrijednosti. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Konačno pad nezaposlenosti u Sinju i Cetinskoj krajini!

Broj nezaposlenih u Sinju nakon dužeg vremena počeo se smanjivati. Krajem svibnja pri HZZ-u U Sinju je evidentirano 2.881 nezaposlenih, što je više od polovice ukupno 5.439 nezaposlenih na području Cetinske krajine.
U odnosu na mjesec dana ranije, kada je u Sinju bilo 3.017 nezaposlenih, u svibnju ih je bilo za 136, odnosno 5,50 posto, manje. No, kada je riječ o stopi nezaposlenosti na godišnjoj razini (svibanj 2013/svibanj 2012), nezaposlenost je porasla za 12,58 posto.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...