Utorak, 14.06.2011.

Udruga 'Gaj Laberije' ponovno u pulskoj AreniNa glavnom gradskom trgu u Puli prošli je tjedan oživljena pulska povijest jubilarnim 10. danima antike 'Pula Superiorvm'.

Puljanima i njihovim gostima nekoliko je udruga dočaralo život bogatih rimskih patricija i Cezara, ali i običnih građana, plebejaca. Među njima su bili i članovi udruge 'Promotor kulturnog događaja Gaj Laberije' iz Sinja, koji su u Pulskoj Areni uprizorili nogometnu utakmicu između Dalmata i Rimljana.

Na veliko oduševljene publike, kroz utakmicu se najviše očitovala prgavost Dalmata prema imperatoru Caru. Posebno oduševljenje Arenom je zavladalo nakon što su Dalmati postigli gol za izjednačenje 1:1.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Primanje za uspješne učenikeGradonačelnik Sinja Ivica Glavan jutros je primio učenike osnovnih i srednjih škola, s prebivalištem na području Grada Sinja, koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima u 2011. godini.

Uspješnim učenicima i njihovim mentorima gradonačelnik je uručio novčane nagrade, u ukupnom iznosu od 25 tisuća kuna.
Nagrade su dobili:
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prohodnost cesta

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima od kiše mjestimice na sjeverozapadu zemlje.

Zatvorena je državna cesta D1 između Knina i Gračaca, zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je Knin-D59-Kistanje-ŽC6026-Obrovac-D27-Gračac i obratno, ili autocestom A1.

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Od 14. lipnja do 30. listopada na čvoru Slavonski Brod-zapad bit će zatvoren izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba. Obilazak je preko čvorova Lužani i Slavonski Brod- istok.

Na Istarskom ipsilonu na čvoru Ivoli zatvoreni su izlazi u smjeru Rijeke i Pule. Obilazak je preko čvorova Cerovlje ili Rogovići.
IZVOR: HAK
...