Subota, 14.06.2008.

žUPANIJSKA IZLOžBA STOKE U SINJUNa gradskom Hipodromu u 10 sati državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Stjepan Mikolčić otvorio je 3. županijsku izložbu stoke pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i rurarnog razvoja i županije splitsko-dalmatinske. Organizatori su Hravatski stočarski centar, Stočarska služba Sinj i Grad Sinj. Na sajmu izlaže 40 -tak izlagača iz Dalmacije, a posjetiteljima su predstavljeni najbolji konji, ovce, koze, krave i magarad.
Osim stručnog dijela, organizator je priredio i izvedbu tradicionalnih plesova i napjeva, te prezentaciju starih zanata. Tijekom održavanja Sajma stručne savjetodavne službe posjetiteljima dijele i edukativni materijal.

OBAVIJEST

Ministarastvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatska agencija za malo poduzetništvo objavile su natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za 2008. godinu. Sredstva mogu zatražiti registriran poslovni subjekti na području RH koji su poslovnu 2007. godinu završili sa pozitivnim radom i koji nemaju nepodmirenih obveza prema državi. Sredstva za u odnosu za prošlu godinu povećana za 35 % za sve projekte. Više informacija može se dobiti u Sinjskom Poduzetničkom centru i na telefon Hrvatske agencije za malo gospodarstvo.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata splitsko - dalmatinske županije organizira trodnevno hodočašće u Mariju Bistricu, Veliko Trgovišće, Zagreb, Krapinu i Ludbreg. U organizaciji braniteljskih udruga organiziran je i odlazak na jamu Jazovku, u nedjelju, 22. lipnja. Autobusi iz Splita polaze u 5,00 sati iz Sukoišanske ulice.
Zainteresirani branitelji trebaju se javiti do 17. lipnja u prostorije udruge na Luci.

OBAVIJEST

Likomed veterina danas nastavlja s larvicidnom dezinsekcijom u Otoku postavljanjem DIFLOX CoMPRSSA u septičke jame domaćinstava.

KINO DANAS

U gradskom kinu večeras u 20 i 30 igra film Džingis kan.

SPORT

Boćari Trilja danas igraju protiv Gorčine susret 2. Hrvatske lige. 11. kolo 3. Hrvatske boćarske lige donosi susrete u kojima se sutra sastaju Pržina-Turjaci, Bulin-Glavina donja i Naklice-Otok. Trećeplasirani Sinj u natjecanju prve županijske lige gostuje u Splitu gdje mu je domaćin Brodosplit, a u drugoj županijskoj ligi sastaju se Brela i Potravlje te Bitelić- Gradina, svi susreti igraju se u 15 sati.