Četvrtak, 14.06.2007.

SASTANAK GSV U TVORNICI "DALMATINKA NOVA"

U 9,30 minuta u sinjskoj Dalmatinci započeo je sastanak Gospodarsko socijalnog vijeća kojim predsjeda Jozo Marić. Cilj današnjeg sastanka je postići dogovor između radnika i poslodavaca Dalmatinke nove te ponovno uspostaviti proizvodnju.

SVJETSKI DAN DARIVATELJA KRVI

Danas se obilježava Svjetski dan darivatelja krvi. Cilj današnjeg dana je probuditi i ojačati svijest kod ljudi o važnosti redovitog darivanja krvi tijekom cijele godine. Povodom obilježavanja svjetskog dana darivatelja krvi preporuka je da se posebna pažnja usmjeri mlađim osobama njihovoj edukaciji i animaciji u izgrađivanju pozitivnog stava prema darivanju krvi.

USKORO POčINJU UPISI U SREDNJE šKOLE

Početkom srpnja počinju upisi u prve razrede srednjih škola u školskoj godini 2007./2008.
U ljetnom upisnom roku, prijave će se, za upis u prvom upisnom krugu, primati u ponedjeljak, 2. i utorak, 3. srpnja, od 08,00 do 16,00 sati. Rezultati će biti objavljeni u srijedu, 4. srpnja, najkasnije do 14,00 sati, a upisi će se obavljati u četvrtak, 5. srpnja.
Učenici koji se ne upišu u prvom upisnom krugu imaju mogućnost prijaviti se za upis u drugom upisnom krugu, 9. srpnja. Rezultati će biti objavljeni dan poslije, a upisi će biti 11. srpnja.
U jesenskom upisnom roku upisuju se učenici koji se nisu uspjeli upisati u prvi razred srednje škole u ljetnom roku, i to u programe u kojima je ostalo slobodnih mjesta. Nepopunjena upisna mjesta i rokovi za upis bit će objavljeni na oglasnim pločama srednjih škola najkasnije do 24. kolovoza. Prijave će se primati 27. kolovoza, a upis će se obavljati 29. i 30. kolovoza.

BLAGDAN SRCA ISUSOVA

Blagdan Srca Isusova ove godine obilježit će se i u selu Satrić. Svečana misa s procesijom održat će se u nedjelju s početkom u 10,00 sati.
Udruga za očuvanje baštine sela Satrić najavila je bogat kulturno-umjetnički program na kojem će se već od 15,00 sati predstaviti veliki broj kulturno-umjetničkih društava, a u večernjim satima najavljen je koncert Krunoslava Kiće Slabinca i banda Loše Navike.

SPORT

U sinjskoj športskoj dvorani danas će se odigrati humanitarna košarkaška utakmicu između ekipe Alkara i mlade reprezentacije Hrvatske. Utakmica počinje u 19,00 sati, a sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je Udruzi tjelesnih invalida grada Sinja UTIS.

«2. županijska izložba stoke - Sinj 2007.», u Sinju na Hipodromu 16. lipnja 2007.g. (subota) s početkom u 9 sati

Dana 16. lipnja 2007.g. u organizaciji Hrvatskog stočarskog centra i Grada Sinja, uz suorganizaciju Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu, te pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva RH i Splitsko-dalmatinske županije, održat će se po drugi put na području Splitsko-dalmatinske županije izložba stoke pod nazivom «2. županijska izložba stoke - Sinj 2007.».

Polazeći od dugogodišnje tradicije i značaja koji poljoprivredna proizvodnja ima ne samo za grad Sinj, već i za Splitsko-dalmatinsku županiju kao i cijelu zemlju, Grad Sinj je svoje sajamske priredbe usmjerio prema selu i poljoprivredi.
Nedavno smo imali "Nacionalni sajam pršuta-Sinj 2007. godine", a organizirali smo i "2. županijsku izložbe stoke- Sinj 2007.".

Ove godine planirano je unaprjeđenje organizacije izložbe u odnosu na prethodnu godinu ocjenjivanjem i nagrađivanjem proizvođača za uspješan uzgoj kvalitetnih grla.
Uručit će se nagrade za najbolja grla krava i junica, te najbolju kolekciju ovaca i koza. Ujedno nagradit će se i uzgajivači magaraca, buše i ždrjebadi kao zahvalu za iskazani interes za sudjelovanje na ovogodišnjoj izložbi.

Prošle godine smo imali ukupno 26 izlagača sa 95 primjeraka izložbenih grla: ovaca, koza, krava, junica, konja i magaradi.

Na ovogodišnjoj izložbi taj broj ćemo povećati i učiniti Izložbu atraktivnijom s gastronomskom ponudom, te predstavljanjem starih obrta i zanata, udruga pčelara i zadruga, te izvođenjem starih napjeva


Stočari će imati što pokazati, a posjetitelji će imati što vidjeti!

Otvaranje Izložbe planirano je za 16. lipnja 2007. godine (subota) na gradskom Hipodromu u Sinju s početkom u 9, 00 sati.

Medijski pokrovitelj «2. županijske izložbe stoke - Sinj 2007.» je HIT RADIO.
IZVOR: www.sinj.hr