Utorak, 14.06.2005.

NAJAVLJENI SASTANAK RADNIKA I SINDIKATA SA RAVNATELJOM TVRTKE "PROMET-SINJ" NIJE SE ODRžAO

Najavljeni, za danas, sastanak radnika i sindikata sa upravom "Prometa Sinj" nije se održao jer je ravnatelj tvrtke Mate Jujnović tražio pisani dopis o svim temama sastanka.

Radnici tvrtke Promet Sinj, bivši Autoprijevoz, jučer su nakon primitka prve plaće izrazili nezadovoljstvo nižim plaćama u prosjeku do 20%, radnici su od vlasnika trebali zatražiti objašnjenje zbog ne knjiženja prekovremenih sati, također su najavljivali kako će pregovarati o smjenskom radu.

SJEDNICE OPćINSKIH I GRADSKIH VIJEćA U CETINSKOM KRAJU

Petar Maroš novi je predsjednik Gradskog vijeća Grada Trilja , a njegov zamjenik je Ante Ivišić vijećnik HSP-a. U Triljskom Gradskom vijeću od 19 članova 11 ih je iz HDZ-a, 6 iz koalcije HNS, HSLS, SDP i HSU te dva vijećnika HSP-a.


Na temelju članka 20. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Trilja predsjednik Gradskog vijeća Petar Maroš sazvao je drugu sjednicu Gradskog vijeća za petak 17.lipnja u 13 sati. Na toj sjednici trebao bi se izabrati gradonačelnik koji će tu dužnost obnašati sljedeće 4 godine.

Konstituirajuća sjednica grada Vrlike počela je u 10 sati. Na lokalnim izborima u Vrlici HDZ je polučio najbolji izborni rezultat te će i sljedeće 4 godine vlast u tom gradu obnašati samostalno.Uz vijećnike HDZ-a u novom sazivu gradskog vijeća biti će i izabrani članovi Hravtske stranke prava.

Za sutra su najavljene i konstituirajuće sjednice općinskih vijeća , tako će se prva sjednica u Otoku održati u 10, u Hrvacama u 13 te u Dicmu od 18 sati.

IZLOžBA "SINJSKA ALKA 1715-2005, OBNOVA I ZAšTITA" U ZAGREBU

Pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva kulture u arheološkom muzeju u Zagrebu 18.lipnja bit će otvorena izložba "Sinjska Alka od 1715- 2005, obnova i zaštita". Organizatori izložbe su uz Viteško alkarsko društvo, Hrvatski restauratorski zavod, Arheološki i etnografski muzej grada Zagreba te Klub Sinjanja iz Zagreba.

Izložba sadrži 10 tematskih cjelina raspoređenih u 10 prostorija izložbenog prostora , a teme su Cetinska krajina, Korijeni Alke, Povijest Alke, sudionici alkarske povorke , obnova i zaštita, alkari i povijesne ličnosti te alkarske svečnosti.

Dodajmo kako će se izložba u kolovozu biti premještena u muzerj Cetinske krajine , no zbog nedostatka prostora izložen će biti samo jedan dio odore i opreme - izvjestili su iz VAD-a .

SASTANCI ZA RODITELJE NOVOUPISANE DJECE VRTIćA "BILI CVITAK"

Iz dječjeg vrtića Bili cvitak obavjestili su kako će se sastanci za roditelje novoupisane djece održati prema sljedećem rasporedu:za dječji vrtić Bili cvitak jaslice i jutarnja skupine sutra 15. lipnja od 17 sati, a od 18 sati popodnevna skupina.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo crvenog križa Sinja za četvrtak 16. lipnja najavljuje 9.ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koja će se provoditi od 9 do 13 sati, a u subotu 18. lipnja predviđeno je zajedničko druženje članova na Kerepu uz rijeku Cetinu.

BOJNO GAđANJE POSTROJBI HV U VRLICI

Danas do 13 sati postrojba Hrvatske vojske provoditi će bojno gađanje ciljeva na zemlji iz lako topničkog naoružanja na vježbalištu Veliko suho polje u Vrlici. Iz centra za obavješćivanje zamoljavaju pučanstvo da se u tom vremenu ne nalaze na navedenom području.

RADOVI NA CESTAMA D-60 I D-220

Djelatnici županijskih cesta Split od sutra će vršiti radove na križanju državnih cesta D-60 Brnaze-Trilj-Cista Provo i D-220 Trilj - Kamensko u Trilju, zbog najavljenih radova prioritena će biti cesta D-60 koja je do sada bila sporedna. Djelatnici policijske postaje prvih dana radova vršit će svjetlosnu i fizičku regulaciju prometa.

IZLOžBA SLIKA ANTE MANDARIćA

U Galeriji Galiotović još uvijek je otvorena izložba akademskog slikara Ante Mandarića a može se pogledati svakim radnim danom u vremenu od 9 do 12 te od 19 do 21 sat.

VRIJEME

Prevladava sunčano i toplo. Mjestimično naoblačenje očekuje se sredinom dana. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar. Temperatura zraka u laganom porastu.