Subota, 14.05.2022.

Sinj: obilježena 100. obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana


U organizaciji Grada Sinja danas je održana ceremonija polaganja vijenaca i paljenja svijeća u prigodi obilježavanja 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.
Vijence su ispred biste dr. Franje Tuđmana na istoimenom trgu položili: predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Petar Župić, gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, te predstavnici Udruge roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Sinja i Cetinske krajine, predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga Sinja i Cetinskog kraja, predstavnici Mosta i HDZ-a te predstavnici VAD-a.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ispit u radu pasa ptičara na ispuštene prepelice


Kinološko društvo Sinj u suradnji s Lovačkim društvom Sinj, a pod pokroviteljstvom Grada Sinja danas 14. i sutra 15. svibnja 2022.g. organizira Ispit u radu pasa ptičara na ispuštene prepelice.
Ispit je počeo danas u 10 sati i održava se u čast dugogodišnjih istaknutih članova, nažalost preminulih, koji su svojim radom i djelom pridonijeli razvoju kinologije i lovstva. Ispit nosi naziv ‘MEMORIJAL Dušana Dolića – GENE / Davora Tomaševića – BIBE’.
Ispiti se održavaju u navedena dva dana na terenima Sinjskog polja (predio Muša, uz nasip Cetine, oko 1 km nizvodno od Kerepa). Cilj ovog natjecanja je održati kontinuitet priredbi radne lovne kinologije u vrijeme zabrana korištenja lovnih terena po zakonu o lovstvu Republike Hrvatske. Teren za održavanje natjecanja mora imati zadovoljavajuću površinu s prirodnom vegetacijom koje omogućuju jednostavno skrivanje kako prirodnoj divljači tako i ispuštenoj prepelici iz umjetnog uzgoja.
Memorijal je međunarodnog karaktera jer sudjeluju vodiči iz BiH, Slovenije, Italije, te cijele RH. Ukupno je prijavljeno 50 pasa različitih pasmina koje će biti prezentirane u dvije grupe: kontinentalne i otočne pasmine.
Sve će biti lako vidljivo svakom posjetitelju. Ugostiteljska podrška je osigurana.
IZVOR: WWW.FERATA.HR