Četvrtak, 14.05.2009.

OD JUTROS SE NASTAVA ODVIJA NORMALNO

Nakon maratonskih pregovora, 'pao' je i potpis na dokument prema kojem će rast plaća za 6% biti vraćen nakon krize, a 2016. plaće u javnim službama biti jednake prosječnoj plaći u gospodarstvu.

Sporazumom se uređuje zadovoljavajuća cijena rada za 180 tisuća zaposlenih u javnim službama, ocijenili su sindikalci, a njegove se odredbe primjenjuju i na 60 tisuća državnih službenika.

Nakon parafiranja sporazuma, sindikati obustavljaju sve štrajkaške aktivnosti, te odustaju od prosvjeda koji su najavili na Trgu bana Jelačića u subotu, 16. svibnja. Od jutros u svim školama na području Hrvatske nastava se odvija normalno.
Nastava u svim školama Cetinskog kraja odvija se prema predviđenom rasporedu.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Održana je posljednja sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja u ovom sazivu prije lokalnih izbora 17. svibnja. Na dnevnom redu je pored predviđenih 9. točaka, bila i točka u kojoj je Poglavarstvo izradilo prijedlog Aneksa ugovora o darivanju umjetnina koje bi gradu Sinju darovao akademski kipar Stipe Sikirica. Podsjetimo kako je ranijim prijedlogom kao moguć prostor istican prostor na štaliji, a u ovom novom prijedlogu ističe se prostor unutar novih Alkarskih dvora. Od ostalih točaka izdvojamo Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti Gospodarskoj zoni Kukuzovac na pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave za radove premještanja cjevovoda, Izvješće Povjerenstva za procjenu štete od elementarne nepogode Grada Sinj te prijedlog zaključka o sudjelovanju Grada Sinja u suorganizaciji održavanja "županijske izložbe stoke - Sinj 2009.".

VIJESTI IZ TRILJA

Gradonačelnik Trilja Ivan šipić i ministar Petar čobanković u prostorijama Ministarstva potpisali su Ugovor o izgradnji vodovodne mreže Strizirep- Medići- Vrpolje. Radove će izvoditi tvrtka "Lasić- Company" iz Imotskog. Vrijednost radova je 3 milijuna kuna, a rok završetka 3 mjeseca. Radove financira Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva, vodnog gospodarstva i Grad Trilj.

Na prigodnoj svečanosti koja se održala danas u gospodarskoj zoni "čaporice" državni tajnik u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Branko Bačić i gradonačelnik Trilja Ivan šipić potpisali su ugovor o financiranju biološkog pročistača otpadnih voda u zoni. Inače, izgradnja pročistača počela je prije 20-tak dana, a ugovorom se međuostalim precizira i rok dovršetka radova od 90 dana. Vrijednost radova je 5,4 milijuna kuna, a cijeli iznos osiguralo je ministarstvo. Dodajmo ovomu i vijest kako će se sutra u županiji potpisati ugovor između županije i Grada trilja o sufinaniranju zone čaporice od strane županije u iznosu od 400 tisuća kuna.

OBAVIJEST

Udruga umirovljenika i dijabetička Udruga Sinj u ponedjeljak u 10 sati organizira u prostorijama Udruge umirovljenika mjerenje gustoće kostiju. Sve informacije mogu se dobiti u tajništvu Udruge na broj 821-262

PREDAVANJE ZA MATURANTE SINJSKIH SREDNJIH šKOLA

Udruga "Studenti Cetinske krajine" Zagreb za maturante sinjskih srednjih škola organizira predavanje o upisima na fakultete. Predavanje će se održati danas, 14. Svibnja, u dvorani franjevačkog samostana u Sinju s početkom u 19 sati. Gosti predavači će biti predstavnici svih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola u RH te predstavnici Sveučilišta u Mostaru u BiH. Nakon predavanja za sve maturante organizirano je druženje u caffe baru Gajo.

OBAVIJEST

U organizaciji Turističke zajednice grada Sinja sutra, u petak 15. svibnja s početkom u 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana održati će se "Riblja noć". U ponudi će biti specijaliteti od ribe, ali i ostala gastronomska ponuda. U kulturnom dijelu programa nastupit će klape "Sinj" i "Prijatelji", KUD - ovi Glavice, Brnaze, i Sinj, Sinjske mažoretkinje, zbor sinjski slavuju, ZXN band s Joškom Delićem Zurzijem.

OBAVIJEST

Slobodna Dalmacija u okviru projekta "Prvenstvo Dalmacije u balotama" organizira natjecanje u Sinju, koje će se održati u nedjelju u 10,00 sati na Trgu. dr. Franje Tuđmana. Zainteresirani se mogu javiti na broj telefona 352 770.

OBAVIJEST

Ogranak Matice Hrvatske Sinj organizira za svoje članove jednodnevni izlet na otok Pag. Zainteresirani se mogu prijaviti u prostoriji Matice u Domu mladih. Polazak autobusa je u subotu, 16. svibnja u 8 sati, ispred Hotela Alkar.

KINO DANAS

Akcijski avanturistički film "Brzi i žestoki - Povratak" i večeras se prikazuje u sinjskom kinu. Početak je u 20.30 sati.

SPORT

U susretima 4. HNL u jučerašnjoj utakmici Glavice su svladale Uskok 1:0. I Otočani su bili uspješni, na svom terenu porazili su Slogu iz Mravinaca rezultatom 3:1

KRONIKA 92

PP SINJ, 13.05.2009.g. oko 23,05 sati na području Sinja, neposredno nakon završetka koncerta, četrdesetosmogodišnjak je iz vatrenog oružja koje nelegalno posjeduje, ispalio nekoliko streljiva u zrak. Navedeni, koji je bio u alkoholiziranom stanju /1,43 g/kg/ je uhićen, a nedaleko od MD pronađena je i izuzeta navedena puška. Kriminalistička obrada je u tijeku.
IZVOR: PU SD