Srijeda, 14.05.2008.

NASTUP KUD-a "TIJARA" U BERLINUKUD "Tijara"-Tijarica koji inače djeluje kao folklorna sekcija udruge "Pokrenimo Tijaricu" te Triljske i Splitske mažoretkinje vratili su se sinoć s petodnevnog puta u Berlin. Naime, 10. svibnja 2008. godine nastupili su u dvorani Hrvatske zajednice u Berlinu gdje su se predstavili starim plesovima i napjevima cetinskog kraja a mažoretkinje su se predstavile umjetničkim koreografijama. 11. svibnja 2008. godine Tijaričani, Triljani i Splićani nastupili su na jednoj od najprestižnijih smotri u svijetu, Karnevalu kultura(Karneval der Kulturen) na kojem su nastupile 104 grupe iz 80 zamalja svijeta pred oko milijun posjetitelja. Sam nastup bio je fizički jako naporan jer je trajao gotovo pet sati a odvijao se na način da su izvođači gotovo neprestano plešući defiliralii centrom Berlina u dužini od oko 5km. KUD "Tijara" i spomenuta društva iz Hrvatske imali su čast da 90 sekundi njihova nastupa izravno prenosi njemačka televizija što nije bio slučaj sa svim sudionicima.

Tijaričanima, Triljanima i Splićanima domaćini u Berlini bili su Hrvatska Zajednica i Zavičajni Klub Tijarica-Berlin koji je inače jedan od najjačih hrvatskih klubova u Berlinu i inicijator ovog posjeta Hrvata Njemačkoj.

GRADONAčELNIK SINJA PRIMIO VLASNIKE "DALMATINKE NOVE"

Gradonačelnik Sinja dr. Ivan Nasić i dogradonačelnik Stipe župić jutros su primili vlasnike tvrtke Dalmatinka Nova braću Ladinni i njihove bliske suradnike. Na sastanku se, kako doznajemo, razgovaralo o budućim poslovnim planovima tvrtke

3. DAN šTRAJKA GLAđU RADNIKA TVORNICE "DALMATINKA NOVA"

Radnici Dalmatinke Nove treći su dan u štrajku glađu. Jutros je u tvrtku trebao stići i povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić no najavljeni dolazak je otkazao. Prema posljednjim informacijama radnici očekuju poziv predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa koji bi od MUP-a trebao ishodovati dozvole i pronaći lokaciju za održavanje mirnih prosvjeda, tako da bi radnici Dalmatinke već sutra sa dva autobusa mogli otputovati u Zagreb. Prema dogovoru po povratku iz Zagreba štrajk glađu bi trebao biti prekinut, no ukoliko se ni u Zagrebu ništa ne dogodi radnici su spremni nastaviti započeti štrajk.

"DAN OTVORENIH VRATA"

Franjevačka klasična gimnazija u Sinju u subotu ,17. Svibnja, od 9 do 12 sati priređuje Dan otvorenih vrata gimnazije za osmaše i osmašice. Kako nas je informirao ravnatelj gimnazije fra. Josip Grbavac budućim srednjoškolcima ponuditi će se dva programa klasične i jezične gimnazije. Cilj projekta je da se u razgovoru s učenicima ,profesorima i drugim djelatnicima gimnazije dobiju sve potrebne obavijesti o mogućnostima školovanja u franjevačkoj gimnaziji.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina još samo večeras možete pogledati avanturističku komediju "Asteriks na olimpijskim igrama" u 20 sati i 15 minuta.

SPORTNajznačajniji susret kola igra se u Glavicama gdje domaći nogometaši u 16,30 sati dočekuju ekipu Mladosti iz Prološca. U ovom susretu glavičani očekuju i pomoć navijača,jer su im tri boda neophodna po pitanju ostanka u ovom rangu natjecanja.

U isto vrijeme u Baškoj vodi igraju domaća Uranija i OSK iz Otoka.

Sutra se nastavlja natjecanje 4. Hrvatske nogometne lige-skupina jug.

Tenis klub "Alka 2007 Sinj" vrši upis djece u tenisku školu. Program je namijenjen djeci od 6 do 9 godina, a zainteresirani roditelji i djeca mogu izvršiti upis na terenima teniskog centra na adresi Put šumarije b.b. te dobiti informacije o poduci i treningu.