Utorak, 14.04.2020.

Sjećanje na poginule pripadnike ‘Cro Angels’ Sinj


Prošlo je 28 godina od pogibije hrvatskih branitelja Damira Buljana, Ivice Batarela i Ivana Filipovića, pripadnika 2. bojne 4. gardijske brigade ZNG-a ‘Cro Angels’ Sinj, koji su poginuli 14. travnja 1992. godine na Južnom bojištu.
Ove godine komemoracije na mjestu pogibije u Hutovu nije bilo iz razloga što obitelji i suborci poginulih nisu mogli otputovati na jug Hrvatske, zbog situacije vezane za epidemiju koronavirusa.
Kako bi se sjetili svojih suboraca, izaslanstvo Udruge 2. bojne 4. GBR ZNG-a ‘Cro Angels’ Sinj vijenac i svijeće položili su u Sinju na spomenik poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u Spomen parku hrvatskih branitelja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na području bivše Općine Sinj i dalje potrebne e-Propusnice


Kako zasad nije ishođena Suglasnost na provedbu Sporazuma o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području gradova i općina bivše Općine Sinj kojem je najvažnije  stavka mogućnost slobodnog kretanja unutar granica Koordinacije bez izdavanja propusnica, i dalje na području bivše Općine Sinj vrijedi isti režim. Dakle nužna i neophodna kretanja između administrativnih granica općina i gradova potpisnika Sporazuma moguća su samo uz valjanu ePropusnicu, objavio je Stožer civilne zaštite Grada Sinja.
O eventualnom odobrenju Sporazuma te datuma početka nove regulacije, javnost će biti pravovremeno obaviještena.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija darivanja krvi u OŠ Marka Marulića u Sinju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj organiziraju redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koja će se održati u Sinju, u Osnovnoj školi Marka Marulića u četvrtak, 16. travnja 2020.godine od 9 do 13 sati.
Akcija će se provoditi po strogim uredbama, kako zdrastvenim tako i uredbama koje provodi sam Crveni križ, vezano za novonastalu situaciju vezano za virus COVID-19.
‘Mogu doći sve zdrave osobe od 18 do 65 godina koji tijekom zadnjih mjesec dana nisu bili u inozemstvu ili u samoizolaciji, koji nemaju simptome koji bi upućivali na zarazu koronavirusa, kao i oni koji nisu kronični bolesnici’, ističu organizatori.
IZVOR: WWW.FERATA.HR