Utorak, 14.04.2015.

‘Didovina’ o projektu ‘Staze Gospi Sinjskoj’Sutra, s početkom u 13 sati u programu Hit radija na rasporedu je još jedno izdanje emisije Didovina. Ovoga puta ‘Didovina’ donosi priče o projektu ‘Staza Gospi Sinjskoj’.
Projekt ‘Staza Gospi Sinjskoj’ financira Europska unija kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA), u okviru Programa prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina. Riječ je o zajedničkom prekograničnom projektu Grada Sinja i općine Prozor Rama, te partnera Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Split i Grada Solina, te općina Livno i Tomislavgrad, kojim će se financirati uređenje ‘Staze Gospi Sinjskoj’ koja se generacijama koristila kao hodočasnički put.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Nastavljen trend smanjenja nezaposlenosti

Nastavljen je pad nezaposlenosti na području grada Sinja.
U evidenciji HZZ-a u ožujku je bilo 2.859 nezaposlenih Sinjanki i Sinjana, što je za 44 osobe ili 1,5 posto manje nego u veljači ove godine. Na godišnjoj razini nezaposlenost je smanjena za 13,1 posto.
Udio žena među nezaposlenima je 51,1 posto. Na Zavodu je 939 osoba mlađih od 30 godina, te 438 onih koji nemaju niti dana radnoga staža. U ožujku je na Zavodu bilo prijavljeno i 249 nezaposlenih branitelja.
Prošli su mjesec iz evidencije Zavoda izišle 193 osoba, od toga 124 zbog zaposlenja, 20 zbog drugih poslovnih aktivnosti, a 49 ih je brisano zbog administrativnih razloga.
Od 150 novoprijavljenih u ožujku u evidenciju Zavoda iz radnoga odnosa došle su 92 osobe, a sa školovanja 10.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predsjednik uprave INA-MOL Zoltan Aldott posjetio SinjPredsjednik uprave INA-MOL Zoltan Aldott jučer se u Sinju sastao s predstavnicima VAD-a.
U okviru radnog posjeta Dalmaciji, predsjednik uprave INA-MOL Zoltan Aldott sa suradnicima jučer je posjetio Sinj, gdje se sastao s predsjednikom VAD-a Stipom Jukićem i njegovim suradnicima. Aldott je obišao Alkarske dvore i Svetište Gospe Sinjske, te se na kratko sastao sa zamjenicom gradonačelnika Kristinom Križanac.
INA je dugogodišnji sponzor Sinjske alke, a prema najavama financijski će poduprijeti i ovogodišnju 300. Alku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR