Ponedjeljak, 14.04.2014.

Uspješno održan Festival znanosti TriljPosljednjeg dana trodnevnog Festivala znanosti Trilj, u subotu, 12. travnja, na obali rijeke Cetine održane su radionice pod nazivom ‘Znanstvene igre’. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

In Memoriam – Blaž PerićU subotu, 12. travnja u 85. godini života preminuo je Blaž Perić, sinjski novinar, gospodarstvenik, političar, kulturni i sportski djelatnik.
Blaž Perić rođen je 30. siječnja 1930. godine u dicmanjskom naselju Ercegovci. Nakon završene srednje škole zaposlio se u sinjskoj tvornici konca ‘Dalmatinka’. Bio je predsjednik Skupštine općine Sinj i Viteškog alkarskog društva, te zastupnik u Saboru RH. Nakon stjecanja diplome inženjera organizacije rada, zaposlio se u komunalno poduzeće ‘Vještić Gora’, gdje je obnašao dužnost direktora. Jedan je od osnivača i aktivnih članova Sinjskog pučkog kazališta, kao i drugih kulturnih i sportskih udruga.
Blaž Perić bio je dopisnik brojnih medija, a Sinjani će ga posebno pamtiti kao ratnog dopisnika Hrvatskog radija za vrijeme Domovinskog rata, za što je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija darivanja krvi u Sinju

U organizaciji sinjskog Crvenog križa i Kluba DDK Sinj sutra, 15. travnja, održat će se akcija darivanja krvi.
Akcija će se održati u prostorijama GD Crvenog križa u Sinju, u Ulici Miljenka Buljana, od 9 do 13 sati, a pristupit će joj i Klub navijača ‘Sinjski maligani’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR