Četvrtak, 14.04.2011.

Šesti sajam pršuta 'Sinj 2011.'Pod Generalnim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a u organizaciji Poduzetničkog centra Sinj 15. i 16. travnja 2011. godine u hotelu Alkar održat će se 6. "Nacionalni Sajam Pršuta" i suhomesnatih proizvoda sa međunarodnim sudjelovanjem 'Sinj 2011'.
Na sajmu, koji se svečano otvara sutra u 10,00 sati, očekuje se 60-tak izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja.
Pored suhomesnatih proizvoda na sajmu će se predstaviti i proizvođači sira, ostalih autohtonih prehrambenih proizvoda i vina, kao i izrađivači suvenira i domaćih rukotvorina. Ova tradicionalna priredba okuplja sve čimbenike pršutarske industrije, od uzgajivača svinja, proizvođača i distributera pršuta i suhomesnatih proizvoda pa do vladinih i strukovnih institucija. Sajam će, pored promotivne i ocjenjivačke komponente, imati i revijalni i edukativni karater. Tijekom dvodnevne priredbe proizvođači i posjetitelji putem stručnih predavanja bit će informirani o temama vezanim za problematiku proizvodnje i plasmana suhomesnatih proizvoda, kao što je Dalmatinski pršut, zaštita autohtonih proizvoda, oznaka kvalitete, plasman na tržište i ostale pojedinosti vezene za ove proizvode. U okviru sajma bit će organizirani sastanci udruga proizvođača pršuta, uzgajivača svinja, stočne hrane kao i predstavnika trgovačkih lanaca, hoteljera i ugostiteljskih udruga.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Otvoreno pismo UHBDDR-a

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata – ogranak Sinj uputila je Otovreno pismo Gradskom vijeću Grada Sinja, sinjskom gradonačelniku Ivici Glavanu, SDP-u Sinj i Nezavisnoj listi dr. Stipislava Jadrijevića. U pismu stoji:
IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

Kino danas

U sinjskom gradskom kinu prikazuje se američki vestern 'Čovjek zvan Hrabrost'. Film se prikazuje u 20 sati i 15 minuta.
Uloge: Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon, Josh Brolin
Režija: Joel i Ethan Coen
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

NK 'OSK' - NK 'Gusar' 3:0
NK 'Vinjani' - NK 'Glavice 4:2
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Promet je djelomično normaliziran i teče naizmjence na Jadranskoj magistrali na predjelu „Slađenovići“ kod Slanog (D 8), zbog prometne nesreće. Vozače molimo za strpljenje.

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u Slavoniji.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, u smjeru Varaždina, zbog radova, vozi se jednim trakom.

Na autocesti A1 od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika.
IZVOR: HAK
...