Utorak, 14.04.2009.

RADNICI "DALMATINKE NOVE" UPUTILI ZAHTJEV ZA PRIVREMENU ZABRANU RASPOLAGANJA IMOVINOM TVORNICERadnici Dalmatinke Nove krajem prošloga tjedna ponovno su Trgovačkom sudu u Splitu uputili zahtjev da privremeno Upravi tvornice zabrani pravo raspolaganjem imovinom tvornice. Predsjednica Nezavisnog sindikata Iva Radonja kazala nam je kako su se na ovaj korak radnici odlučili jer su dobili dojave kako poslodavac rasprodaje imovinu tvornice. Smatraju kako je nedopustivo raspolagati stečajnom masom tvrtke nad kojom je pokrenut stečaj.

POčEO PREUPIS DJECE U 1. RAZRED

U sinjskim osnovnim školama danas, 14. travnja, počeo je predupis djece školskih obveznika u prvi razred za školsku godinu 2009./2010. Osim djece koja su 1. travnja navršila 6 godina života. U prvi razred se mogu upisati i mlađa djeca, ako na zahtjev roditelja ili staratelja, komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta utvrdi da dijete može pohađati školu, a isto odobri Ured državne uprave. Predupisi će se obavljati do 30. travnja u tajništvu škola.

OBAVIJEST

Danas, 14. travnja, su počele i prijave za upis djece u jaslice i vrtić u za iduću pedagošku godinu u dječje vrtiće "Bili cvitak". Prijave će se primati do 5. svibnja, radnim danom od 9,00 do 12,00 sati a četvrtkom od 12 do 17 sati u vrtiću Maslačak na štaliji.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE IVANA UGRINA U DUGOPOLJU

U Domu kulture u Dugopolju u četvrtak, u 19,30 sati bit će predstavljena knjiga Ivana Ugrina "Nikad nazad". Knjigu će predstaviti don Vinko Sanader, Jelena Hrgović, Joško čelan i autor Ivan Ugrin. U glazbenom dijelu nastupit će Papa band, iz Solina.

OBAVIJEST

U Vrlici će, u organizaciji Slobodne Dalmacije, gostovati kazališna družina Glumci u Zagvozdu, s predstavom Mate Matišića "Cinco i Marinko iliti odnila ji lipa smrt". U predstavi igraju Danko Ljuština i Vedran Mlikota, a bit će izvedena u Gradskom kinu u četvrtak, 16. travnja, s početkom u 20,00 sati. Ulaz je slobodan.

SPORT

OSK je jučer u Otoku, u utakmici 4. HNL pobijedio Slavena iz Grude rezultatom 3:0.

23. kolo 2. HNL: Junak-Istra 1961 0:2.

25. kolo 3. HNL-jug: Jadran (KS)-Hrvace 2:3.

KRONIKA 92

Sinoć oko 22,30 sati u mjestu Gljev došlo je do slijetanja vozila s ceste. 52-godišnji vozač, koji je bio sam u vozilu, zadobio je teže tjelesne ozljede, te je zadržan na liječenju u KB Split. Nije životno ugrožen.