Ponedjeljak, 14.04.2008.

POčELI RADOVI NA POSTAVLJANJU ELEKTRIčNOG KABELA ZA GZ KUKUZOVAC

Prema riječima v.d. pročelnice za gospodarstvo Grada Sinja Ankice Panze danas je poduzeće Cetina d.d. uvedeno u pripremne građevinske radove u Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Naime, kako smo i najavljivali krajem prošloga tjedna, u Gospodarskoj zoni Kukuzovac uskoro će početi radovi iskopa kanala u koji će se položiti električni kabel za napajanje zone električnom energijom u dužini od 6 km. Zona će se električnom energijom, radne snage 2,4 megavata, napajati s postojeće trafostanice na Radošiću. Ukupna vrijednost troška angažiranosti snage je oko 5 milijuna kuna, u što je uključeno i postavljanje 35-kilovoltne trafostanice. Radovi bi trebali biti gotovi za dva mjeseca.

žUPANIJSKE NAGRADE FRA FRANI BILOKAPIćU I DVD-u SINJ

Na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine županije Splitsko - dalmatinske, koja je održana povodom Dana županije, dodijeljene su osobne nagrade i priznanja. Na prijedlog Općine Hrvace, osobnu nagradu dobio je i fra Frano Bilokapić, župnik Hrvaca, za očuvanje vjerskog i nacionalnog identiteta. Na prijedlog županijskog vijećnika Ante Prolića, nagradu županije dobilo je i DVD Sinj, u ime kojeg je nagradu primio zapovjednik Stipe Ančić.

DONACIJA Oš KAMEšNICA IZ OTOKA

Tvrtka "Zlatno pero" iz Kaštela sutra će osnovnoj školi Kamešnica iz Otoka uručiti donaciju od 19 računala vrijednosti oko 60 tisuća kuna, te softver "elektronski školski dnevnik". Ovom donacijom profunkcionirat će program kojim će roditelji elektroničkim putem, e-mailom ili sms porukom, moći dobiti informacije koje su inače dobivali od nastavnika klasičnim putem. Osnovni cilj portala Skolskidnevnik.hr jest pravodobno i lako dostupno informiranje roditelja o učenju, vladanju i izostancima njihovog djeteta, kao i o školskom programu i

KONFERENCIJA ZA NOVINARE IVE BOLANDžIć-BARAć I SRđANA GJURKOVIćA

Predsjednica sinjskog HNS-a Iva Bilandžić Barać i predsjednik županske organizacije Srđan Gjurković danas su na konferenciji za novinare u Sinju podsjetili kako je došlo do pada koalicije preporod.
Iva Bilandžić Barać rekla je da se u novinama na Hit radiju često govorilo kako je ona tražila milijun kuna da bi kao vijećnica HNS ušla u Gradsko vijeće i time, prije nekoliko mjeseci, podržala Preporod. Iva Bilandžić Barać ističe kako je upravo nakon toga počeo gradonačelnikov progon protiv nje, koji nije prestao od lipnja prošle godine kada ju je nezakonito udaljio s radnog mjesta pročelnice Udjela za razvoj, usprkos tome što je Gradsko vijeće prihvatilo izvješće o radu odjela. Iva Bilandžić-Barać je ustvrdila da je činjenica da Koalicija Preporod nije bila jedinstvena od početka, te da je bila duboko podjeljena, s jedne strane između HSLS-a i HSS-a kojima se, kaže Bilandžić Barać, uvijek pridruživao i gradonačelnik Nikola Tomašević, te HNS-a i SDP-a s druge strane, koji su nastojali riješiti probleme Sinja i koji su davali prioritet Gospodarskoj zoni, Autoprijevozu, Dalmatinci i kreditiranju malih i srednjih poduzetnika, u svrhu zapošljavanja nezaposlenih, a da su drugi "gurali" projekte potrošnje, kao što je megalomanska sportska dvorana, te zapošljavali samo svoje stranačke kolege i članove obitelji. ...

OBAVIJEST

U svim osnovnim školama na području grada Sinja do sutra traju predupisi školskih obveznika u prvi razred školske godine 2008/09. U osnovnoj školi Marka Marulića upisi se vrše svkim radnim danom u tajništvu škole od 8 do 12 sati, u školi Ivana Lovrića od 8-13, a u osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića od 8 do 14 sati. Prilikom predupisa određuje se nadnevak testiranja svakog djeteta pojedinačno. Osim djece koja su 1. travnja navršila 6. godina života, u prvi razred se mogu upisati i djeca koja do tog datuma nisu navršila 6 godina, ako na zahtjev roditelja ili staratelja, komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta utvrdi da dijete može pohađati školu, a isto odobri Ured državne uprave.

OBAVIJEST

Dječji vrtić "Bili cvitak" oglasio je upis djece u jaslice i vrtić za sljedeću pedagošku godinu za vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama. Prijave za upis počinju 21. travnja svakim radnim danom od 9 do 12 te četvrtkom od 12 do 17 sati u dječjem vrtiću Maslačak u ulici Kneza Branimira 14 na štaliji. Za djecu koja već pohađaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina još večeras od 20 sati igra avanturistička drama "10.000 godina prije Krista", redatelja Rolanda Emmericha.

SPORT

U 8. kolu lige za ostanak A1 košarkaške lige,u subotu su košarkaši Alkara pobjedom 86-74 protiv Zaboka i definitivno osigurali prvoligaški status. U vrlo tvrdoj i neizvjesnoj utakmici na kraju zasluženo domaće slavlje igrača i navijača. U redovima Alkara najefikasniji su bili đapo s 20 i Toni Caktaš s 17 koševa. U preostala dva susreta ovog kola Osijek je nakon produžetka pobjedio Borik Puntamiku 89-80, dok je riječki Kvarner na svom parketu izgubio protiv Dubrovnika 86-91. Na ljestvici vode Dubrovnik i Zabok koji imaju po 11 pobjeda, Borik i Alkar 10, riječki Kvarner sakupio je 7 a Osijek 5 pobjeda.
Do kraja prvenstva ostala su dva kola. Sutra je na rasporedu 9.kolo.S početkom u 16 sati igraju Borik i Dubrovnik, a u 18 sati Osijek-Alkar i Kvarner -Zabok.
...