Subota, 14.04.2007.

Račan i dalje vrlo kritično

14. travnja - Zdravstveno stanje Ivice Račana i dalje je kritično. Zbog izrazito teških bolova u desnom ramenu i glavi, uzrokovanih nekontroliranim rastom tumora, primijenjene su visoke doze lijekova za njihovo ublažavanje. To i teško opće stanje organizma doveli su do poremećaja svijesti.
...

IZBORNA SKUPšTINA MLADEžI HDZ TRILJ

U 10 sati u Triljskom gradskom kinu počela je izborna skupština mladeži HDZ-a Trilj. Kako nas je informirao Ivan Bota mladež za sada broji više od 80 članova, a cilj je do kraja godine zaokružiti brojku na 150. Na današnjoj skupštini biti će izabrano vodstvo stranke predsjednik, članovi i članovi nadzornog odbora Mladeži.

17. OBLJETNICA HDZ U TRILJU I VRLICI

Gradski odbori HDZ-a u Vrlici i Trilju u nedjelju obilježavaju 17. obljetnicu osnutka i djelovanja. Svečanim sjednicama nazočit će premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sa suradnicima.
Svečana sjednica Gradskog odbora HDZ-a Trilj održat će se u gradskom kinu s početkom u 17,00 sati. U zabavnom programu nastupit će Gradska limena glazba Trilj, klapa Trilj i Tamburaški orkestar đeram iz Vinkovaca.
Svečana sjednica Gradskog odbora HDZ-a u Vrlici održat će se u vrličkom kinu s početkom u 12,00 sati.

POčINJE UPIS DJECE U JASLICE-VRTIć

U Dječjem vrtiću «Bili cvitak» u ponedjeljak počinje upis djece u jaslice - vrtić za 2007./08. godinu.
Pri upisu je potrebno priložiti preslike rodnog lista, zdravstvene iskaznice i kartona cijepljenja djeteta, liječničko uvjerenje, potvrdu o statusu roditelja - za zaposlene preslik radne knjižice kao dokaz o zaposlenosti; za studente potvrdu visokoškolske ustanove; preslik osobnih iskaznica oba roditelja; te ostale dokaze radi utvrđivanja prioriteta. Prednost pri upisu imaju djeca invalida domovinskog rata ako je drugi supružnik zaposlen, djeca oba zaposlena roditelja i drugi prema kriterijima Pravilnika o upisu.
Za djecu koja već pohađaju vrtić, potrebno je obnoviti upis kod odgojitelja. Prijave za upis djece primat će se do 08. svibnja, svakim radnim danom od 09,00 do 12,00 sati te utorkom od 14,00 do 18,00 sati, u vrtiću Maslačak na štaliji, Ulica Kneza Branimira 14.

POčEO PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE šKOLE

Počeo je i predupis djece u prvi razred osnovne škole.
U prvi razred upisuju se djeca koja su do 1. travnja navršila 6 godina života, ili mlađa ako na zahtjev roditelja, odnosno staratelja, komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djece utvrdi da dijete može pohađati školu, te isto odobri Ured državne uprave splitsko - dalmatinske županije.
U osnovnim školama «Fra Pavla Vučkovića» i «Ivana Lovrića» predupis će se obavljati do 30. travnja, svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati.

KONCERT

U nedjelju, na mali Uskrs, u crkvi Svetoga Luke u Otoku Dječji i Mješoviti zbor župe Svetoga Luke održat će se tradicionalni Uskršnji koncert. Početak je u 19,00 sati.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras su dva filma. U 18,30 prikazuje se film «Most za Terabitiju», avanturistička priča o prijateljstvu, između Leslie i Jessa, dvoje osnovaca koji žive u provincijskom gradiću.
U 20,15 prikazuje se američka ratna drama «Pisma sa Iwo Jime», redatelja Clinta Eastwooda.

SPORT

Rukometaši Cetinke danas u Trogiru igraju utakmicu druge lige. Kamičak je trebao gostovati u Solinu, ali je na zahtjev Solinjana taj susret odgođen.
Rukometašice Cetine gostuju kod Orkana, a žRK u Kninu.

U nastavku sezone atletičari iz atletskih klubova Sinj i Otok sudjeluju na državnom prvenstvu u polumaratonu u Osijeku u i u natjecanju Cestovnog prvenstva Hrvatske.

U nedjelju će se u Dicmu, s početkom u 12,00 sati, održati druga seoska korida. Organizator je športska udruga Dicmo.