Četvrtak, 14.04.2005.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dobrovoljnih darovatelja krvi Hrvace u petak će se u prostorima restorana Vreba održati darivanje krvi u vremenu od 9-12 sati.

VIJESTI IZ OTOKA

U Otoku se privode kraju radovi na središnjem trgu koji se prostire ispred ambulante, prostora ispred vrtića i prema tržnici. Trg nosi ime prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i na istom će biti postavljena i njegova bista. Planirana se i izgradnja fontane uz još neke popratne sadržaje. Pri kraju se i radovi na postavljanju rasvjetnih tijela na području Donjeg Otoka, a uskoro će početi radovi na postavljanju rasvjete i u Gali.

SPORT

Pod visokim pokroviteljstvom županije splitsko-dalmatinske te grada Sinja, a u organizaciji Atletskog kluba Sinj u nedjelju 17. travnja održat će se 8. sinjski polumaraton.
Start i cilj utrke su na Trgu Kralja Tomislava u 9,30 sati, a trčat će se ulicama grada Sinja-Glavice-Han-Otok-Kerap-Sinj.
Natjecanje je međunarodnog karaktera i na istom će, uz hrvatske atletičare, sudjelovati i najbolji atletičari iz Slovenije, BiH i Njemačke.

VRIJEME

Prevladava promjenjivo oblačno. Vjetar uglavnom slab sjeverozapadni. Temperatura zraka bit će od 10-15 stupnjeva.