Subota, 14.03.2020.

Upute MZO o organizaciji nastave na daljinu


Obzirom da se, Odlukom Vlade RH, od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine obustavlja nastava u osnovnim i srednjim školama te rad vrtića i fakulteta, Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je sve škole na pripremne aktivnosti vezane uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije.
Sve osnovne i srednje škole trebaju do ponedjeljka do 12 sati uspostaviti komunikacijske kanale i podijeliti opremu učenicima sukladno uputi, ako to do sada nisu učinile.
Ministarstvo znanosti objavilo je raspored nastave i aktivnosti za sve škole, počevši od ponedjeljka 16. ožujka.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obustavljen redovni rad svih dječjih vrtića u Cetinskoj krajini

Sukladno odluci Ministarstva zdravstva o proglašavanju opasnosti od epidemije zarazne bolesti COVID-19 i smjernicama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, a u cilju suzbijanja širenja bolesti, jedinice lokalne samouprave s područja Cetinske krajine donijele su odluku o obustavi redovnog rada dječjih vrtića od 16. do 30. ožujka.
Ravnatelji svih vrtića u gradovima Sinj, Trilj i Vrlika te općinama Otok, Dicmo i Hrvace, obvezni su u matičnim vrtićima i područnim jedinicama uspostaviti dežurstva i prihvat djece za koju roditelji ne mogu osigurati čuvanje i drugu skrb. Pri provođenju ove mjere ravnatelji će koristiti podatke o zaposlenim roditeljima iz svoje evidencije.
Svi zaposlenici u vrtićima dužni su redovito dolaziti na svoja radna mjesta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR