Četvrtak, 14.03.2013.

Predugovor s 'Liskom'

Dana 14. ožujka 2013.g. gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s društvom 'LISKA' d.o.o. Sinj.Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 5656 metara četvornih izgradi proizvodno-poslovnu građevinu, za proizvodnju, preradu, pakiranje i skladištenje svježeg povrća i žitarica.
U prvoj fazi posao bi pronašlo do 5 radnika, a uz njih s obzirom na djelatnost društva, sezonski bi se zapošljavalo dodatno između 10 i 15 radnika.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje dr.sc. Hrvoja Relje

Sutra od 19 sati udruga Cjelovit život' i djelatnici dječjeg vrtića Blagovijest u Godini vjere u dvorani Posljednje večere organiziraju predavanje Bog vjere i Bog filozofa. Predavanje će održati dr.sc. Hrvoje Relja, profesor na Filozofskom fakultetu u Splitu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poziv iz KUS-a na Info dan

Pozivamo sve zainteresirane na Info dan gdje ćemo vas informirati o radnjama vezanim za projekt kandidature Splita za Europsku prijestolnicu kulture 2020.U ovom projektu sudjeluje Sinj kao grad partner, uz gradove Trogir, Šibenik, Mostar, Stari Grad, Hvar, Pag, Supetar, Zadar, Korčula, Ston, Solin. Ključ odabira gradova partnera je materijalna i nematerijalna baština pod zaštitom UNESCO-a. Sudjelovanje u ovom projektu od višestruke je važnosti i koristi za naš grad, prvenstveno zbog razvoja kulturnih programa s gradovima partnerima i stvaranja novih kulturnih sadržaja.

Tijekom travnja će biti raspisan Javni poziv na koji će svi zainteresirani moći aplicirati svoje ideje i prijedloge za pripremu projekta EPK 2020. Zašto sudjelovati u projektu, koji su korisni učinci ove kandidature, na koji način se udruge, ustanove i pojedinci mogu uključiti i na što pripaziti pri sastavljanju aplikacije za Javni poziv, možete saznati na Info danu koji će se održati u petak, 15. ožujka 2013. s početkom u 12:30 u Gradskoj vijećnici u Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR