Ponedjeljak, 14.03.2011.

'Cjelovit život' na Kamešnici

Članovi Udruge za promicanje cjelovite dobrobiti čovjeka, društva i prirode 'Cjelovit život' Sinj, prošlu subotu, 12. ožujka, proveli su na Kamešnici. Bila je to prilika za kvalitetno obiteljsko druženje na svježem zraku, uživanje u zimskim radostima na snijegu, guštanje u dobroj spizi, pjesmi i veselju. U godini posvećenoj obitelji članovi Udruge promiču intenzivije obiteljsko druženje, što je cilj bio i ovog jednodnevnog izleta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prvoligaš RNK Split u Otoku

Ovog utorka, 15. ožujka, s početkom u 15 sati na ŠC Gola brda u Otoku odigrat će se zanimljiva nogometna utakmica. U susretu četvrtfinala županijskog nogometnog kupa domaći OSK ugostit će prvoligaša Splita. Ovo je prava prigoda da brojni ljubitelji nogometa iz Otoka i Cetinskog kraja dođu na nogometnu feštu i navijanjem pomognu Otočanima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Sud odlučio: Buljana vratiti na posao

Županijski sud u Splitu potvrdio je djelomičnu presudu Općinskog suda u Sinju od 27. listopada 2010. godine, kojom je utvrđen nedopuštenim Otkaz ugovora o radu Anti Buljanu. Podsjetimo, Anti Buljanu, predsjedniku Sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Sinj, 17. ožujka 2010. godine redovito je otkazan Ugovor o radu zbog skrivljenog ponašanja. Prema presudi Županijskog suda u Splitu, tuženik - Autoprijevoz obvezan je tužitelja - Antu Buljana vratiti na poslove vozača autobusa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kronika 192

Jučer su policijski službenici PP Sinj završili kriminalističko istraživanje nad  21-godišnjakom. Osnovano se sumnja kako je prethodni dan prijetio i tjelesno ozlijedio 59-godišnjaka. Uz kaznenu prijavu iz čl.99 KZ i kaznenu prijavu iz čl.218 u svezi čl.33 KZ doveden je u Županijski istražni centar.
IZVOR: PU SD

Obavijest

Grad Sinj je objavio Obavijest o raspisivanju natječaja za zamjenu nekretnina u vlasništvu Grada Sinja i obavijest o objavljivanju Javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Sinja.
Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 18 sati prikazuje se film "Sammy na putu oko svijeta" (Sammy's Adventures: The Secret Passage), a u 19,45 sati "Put osvete 3D" (Drive Angry 3D).

Sport

KOŠARKA
12.03.2011. subota, 18. kolo A1 košarkaške lige, KK Zabok – KK Alkar 86:58

NOGOMET
12.03.2011. subota, 2. HNL, NK Junak – NK Suhopolje 4:0
3. HNL, NK Hrvace – NK Zmaj Dubrovnik 1:0
4. HNL, NK Jadran Tučepi – NK OSK 2:1

13.03.2011. nedjelja
Županijska nogometna liga,NK Trogir 1912 – NK Tekstilac 1:1
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kickboxing prvenstva

U subotu 12.03.2011. održana su 3 državna kickboxing prvenstva ( državno prvenstvo u full contactu za juniore i seniore,i državno prvenstvo u semi contactu za mlađe kadete ) u Zadarskoj dvorani "Mocire" na Boriku, a u organizaciji kickboxing kluba "Sveti Kreševan" iz Zadra.
Na jednom tatamiju i dva ringa nastupilo je preko 250 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a samo natjecanje je pred prepunom dvoranom potrajalo do kasno u noć.
Naš kickboxing klub "Knez"-Sinj je nastupio sa svoja tri takmičara ( Joško Šabić-do 37kg., Luka Jukić-do 37kg., te Jozo Stupalo- do 47kg.) u kategoriji mlađih kadeta u semi contactu.
U veoma teškoj i najbrojnijoj konkurenciji naši takmičari su uspjevali parirati i višestruko odlikovanijim i iskusnijim borcima, a najbolji rezultat i umjeće je postigao Luka Jukić, koji je za nijansu umalo osvojio medalju, te na kraju se morao zadovoljiti sa četvrtim mjestom. Više sreće sljedeći put, dok kickboxing klub "Knez" nastavlja sa pripremama za predstojeću i napornu takmičarsku sezonu, te jedna najava "Hrvatskog kickboxing kupa" u Sinju 25.06.2011. u organizaciji našeg kluba i nastavak organiziranja kickboxing tunira u Sinju započetih prošle godine.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u Istri, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D 8) mogući su odroni.
Na autocesti A 1:
- kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom, a od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići (od 227. do 237. km) vozi se dvosmjerno, desnom stranom kolnika, uz ograničenje brzine od 60 km/h,
- kroz tunel Brinje, vozi se dvosmjerno kroz jednu tunelsku cijev.
Brza cesta Solin-Klis bit će zatvorena danas od 21:00 do 21:30, a vozit će se obilazno starom kliškom cestom.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
Na Jadranskoj magistrali (D 8), vozi se naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, kod Omiša.
IZVOR: HAK