Subota, 14.03.2009.

OBAVIJEST IZ GRADSKE UPRAVE SINJIsplata novčane pomoći za ublažavanje posljedica štete nastale uslijed elementarne nepogode tuče od 27. lipnja 2007.i splaćuje se u novom terminu od 8 do 11 sati na prvom katu zgrade u sobi broj 27, obavijestili su iz Gradske uprave.

OBAVIJEST

Grad Sinj završio je sa akcijom sufinanciranja nabave sadnica za 2009. godinu. 22 poljoprivrednika podnijelo je zahtjeve za 4405 sadnica loze, te 1170 zahtjeva zanabavu sadnica ostalog voća. Svi zainteresirani za novu sadnju mogu se javiti tek u proljeće 2010. godine.

OBAVIJEST

Hrvatski pravaši-Hrvatski pravaški pokret danas, 14. ožujka, će u Sinju održati osnivačku skuštinu stranke podružnica Sinj. Skupština je najavljena za 18 sati u sinjskoj Gradskoj vijećnici.

OBAVIJEST IZ DJEčJEG VRTIćA "BILI CVITAK" SINJ

Iz dječjeg vrtića "Bili cvitak" obavijestili su da će se roditeljski sastanci za roditelje djece školskih obveznika koja će pođahati program Predškole održati prema sljedećem rasporedu:
- čitluk i Jasensko 18. ožujka u 12,30 u osnovnoj školi u čitluku,
- Karakašica 18. ožujka u 11,30 u osnovnoj školi u Karakašici,
- Obrovac sinjski, Gljev, Bajagić i Gala 18. ožujka u 13,00 sati u osnovnoj školi Ivana Mažuranića - Han,
Radošić 19. ožujka u 12,30 u osnovnoj školi na Radošiću
i Turjaci 19. ožujka u 13,00 sati u osnovnoj školi u Turjacima.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina danas se prikazuje talijanski kriminalistički film "Gomora. Početak je u 20,00 sati.

SPORT

Iz sadržajnog sportskog vikenda najavimo kako se danas, 14. ožujka, u 18. kolu 2. Hrvatske nogometne lige sastaju u žrnovnici Mosor i Junak. Početak je u 15 sati, a u isto vrijeme u Sinju igraju Trogir-H. dragovoljac.

U susretu 18. kola 3. Hnl-Jug u Hrvacama se sastaju Hrvace-Raštane. Početak je u 15 sati.

U rukometnom drugoligaškom natjecanju vodeća Cetinka danas, 14. ožujka, u 18 sati dočekuje ekipu Metković 2. Sinjski Kamičak u 18 sati igra protiv ekipe Split 2.

Rukometašice Sinja igraju u 17 sati u Pločama protiv Makarske.

AKTIVNOSTI UDRUGE "STUDENTI CETINSKE KRAJINE"

Sinoć, 13. ožujka, je u novootvorenim prostorijama udruge "Studenti Cetinske krajine" Zagreb održano druženje oko 150 cetinskih studenata. Studentima su se pridružile dvije grupe školaraca iz Cetinske krajine koji su ovaj vikend na ekskurziji u Zagrebu a to su učenici Oš Stjepan Radić Tijarica te maturanti Franjevčke klasične gimnazije Sinj.
Zanimljivo je bilo vidjeti zajedno cetinske osnovnoškolce, srednjoškolce i studente na istom mjestu a sve s istim ciljem da uspješno savladaju započetu školu i usavrše svoje znanje. Druženje su uveličali i prijatelji Cetinske krajine, odnosno predstavnici nekoliko studentskih udruga kojima je udruga "Studenti Cetinske krajine" bila uzor i poticaj za osnivanje njihovih udruga a to su: predstavnici Kluba Livanjskih studenata, Kluba Duvnjaka, Udruge Zagorskih studenata-KAJ, Udruge Novskih Studenata, Udruge Miholjačkih studenata te predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku. Prisutne je pozdravio predsjednik udruge Ivan Bota poželivši im dobrodošlicu u Zagreb i udružne prostorije. Posebno je naglasio važnost obrazovanja mladih i poručio im da nipošto ne smiju propustit priliku studirati jer jedino znanjem možemo osvojiti svijet "ali nikada ne smijemo zaboraviti tko smo i što smo te da u svakom trenutku ako smo u mogućnosti trebamo pomagati rodni kraj".
Druženje je nastavljeno uz razgledavanje foto izložbe o Sinju autora Filipa Ratkovića i Stipe župića te uz naravno neizostavne domaće specijalitete.

Ovaj vikend zagrebački cetinjani su domaćini sinjskim maturantima kojima su osigurali smješaj u Zagrebu te će ih ujedno pokušati uopoznati sa fakultetima zagrebačkog Sveučilišta i sa studentskima životom u Zagrebu. Za tjedan dana zagrebački cetinjani spremaju se upoznati jedan drugi dio lijepe naše gdje će u tri dana posjetiti Osijek, Vukovar, Ilok, đakovo i Vinkovce a ujedno Slavoncima predstaviti rodni kraj.