Srijeda, 14.03.2007.

UGINULA KRAVA BILA ZARAžENA BJESNOćOM

Nakon što je analizom utvrđeno da je uginula krava iz Otišića bila zaražena bjesnoćom osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom životinjom morale su se javiti u županijski zavod za javno zdravstvo. Do sada se pozivu odazvalo 7 osoba ističe voditeljica epidemiološke službe zavoda za javno zdravstvo dr. Zorana Klišmanić. Epidemiolozi ističu kako je bjesnoća godinama prisutna na našem području prevencija je cijepljenje životinja. Veterinari će morati utvrditi način zaraze, kao i mogućnost proširenosti virusa na ostala goveda iz stada i druge domaće životinje na tom području.

OTVARANJE GRADSKOG BAZENA POčETKOM LJETA

Nakon što je više od dvadeset godina bio zapušten i izvan uporabe danas su počeli s radom popratni objkekti na gradskom bazenu.
Koncesiju nad gradskim bazenom na dvadeset godina dobila je tvrtka Tim sport iz Splita, a u rekonstrukciju je uloženo oko 2 milijuna eura. Osim što će biti na raspolaganju građanima Sinja i ostalim posjetiteljima, Bebić najavljuje i gostovanje vaterpolo reprezentacija. Svečano otvaranje bazena bit će na početku ljeta kada se stvore vremenski uvjeti da se spusti balon koji natkriva bazen.

POčELA IZGRADNJA ALKARSKIH DVORA

Počela je i izgradnja Alkarskih dvora na Kvartirima. Tvrtka za nadzor Conzulting Zagreb uvela je u posao tvrtku Alkom koja je na javnom natječaju VAD-a dobila posao izgradnje dvora. Građevinski radovi će trajati dvije godine, a njihova vrijednost je 39 milijuna kuna s PDV-om. Ugovor o financiranju izgradnje između Vlade, županije i Grada Sinja te Viteškog alkarskog društva, bit će potpisan u nedjelju, na dan svečanog polaganja kamena temeljca, kojeg će položiti premijer Ivo Sanader.
Danas počinje ograđivanje gradilišta, rušenje i zemljani radovi. Ukupna površina gradilišta je oko šest tisuća metara kvadratnih.
Prema preporukama arheološke struke cijelo zdanje mora ostati u izvornom obliku, s tim da će se srušiti sve međuspratne konstrukcije, koje su drvene i pročelje prema Peškariji koje se ukopava za jedan kat.

OBAVIJEST

Udruga invalida UTIS Sinj obavještava članove da se za sve informacije o obvezama i pravima invalidnih osoba mogu javiti u prostorije Udruge u Brnaškoj 44, u Galeriju Galiotović, ili na broj telefona 660 - 070. Također pozivaju sve osobe koje se žele uključiti u rad Udruge da im se jave. Radno vrijeme Udruge je od 9,00 do 12,00 svakoga dana osim srijede kada se radi od 17,30 - 19,30.
Redovna skupština udruge održat će se u subotu, 24. ožujka, s početkom u 11,00 sati, a o mjestu održavanja članstvo će biti naknadno obaviješteno.

IZLOžBA SLIKA

Poglavarstvo Grada Sinja i Galerija Brešan iz Splita organizatori su izložbe slika Loare Blažević, koja je postavljena u Galeriji Galiotović. Tema izložbe su djeca iz Fatime, a umjetnica se sinjskoj publici predstavila s 8 ulja na platnu. Ovo je njena prva izložba u Sinju.

PREDAVANJE

Ogranak Matice hrvatske Sinj organizira predavanje o sadašnjem trenutku hrvatske povijesti i predstavljanje knjige dr. Josipa Jurčevića «Bleiburg». Predstavljanje i predavanje održat će autor knjige Josip Jurčević u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju u četvrtak, s početkom u 19,00 sati.

PREDSTAVA

U četvrtak će se u sinjskom kinu izvesti predstava Gradskog kazališta mladih Split «ženici» autora Ilije Zovke. U glavnim ulogama igraju Ilija Zovko i Filip Radoš. Početak je u 20,00 sati.