Utorak, 14.03.2006.

IZLOžBA "DALMATINSKA ZAGORA" U ZAGREBU

U organizaciji Udruge veterana i poštovatelja sinjske Alke u središnjici Matice Hrvatske u Zagrebu u srijedu će se otvoriti arheološko-etnološka izložba naziva "Dalmatinska zagora" iz kolekcije etnozbirke Marinka Poljaka. Dan kasnije, Udruga organizira i okrugli stol na temu "Alka u sadašnjem trenutku, perspektiva i razvoj u budućnosti"

PROMOCIJA FOTOMONOGRAFIJE SKUPINE AUTORA U HOTELU ALKAR

Sinjski ogranak Matice Hrvatske u petak organizira promociju fotomonografije skupine autora doktora Ivana čižmića, dr Vlade šakića i profesorice Marine Sopte naziva "Iseljena Hrvatska". Promocija će se održati od 19 sati u hotelu Alkar, a uz autore fotomonografiju će predstaviti i fra Frano Bilokapić.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Sjednica Gradskog vijeća najavljena je za petak. Gradski vijećnici razmatrati će 4 točke dnevnoga reda. Prema najavama predsjednika Gradskog vijeća Miše Varenine na dnevnom redu sjednice je i konačan Prijedlog Odluke o donošenju Prostornog plana koji će vijećnicima zasigurno oduzeti najviše vremena jer bi se konačno trebala donijeti odluka o njegovom usvajanju.
Na sjednici je i Prijedlog nacrta statutarne Odluke o izmjenama i dopunama statuta Grada Sinja. Iako je Gradsko poglavarstvo ovlašteno za donošenje konačne odluke o potpisivanju ugovora sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o korištenju sredstava fonada u programu sanacije otpada na Mojanci, gradski vijećnici također će moći izraziti svoj stav i viđenje prije potpisivanja tog ugovora.


NATJEčAJ ZA DODJELU 10 STUDENTSKIH STIPENDIJA

Grad Sinj je objavio natječaj za dodjelu još 10 studentskih stipendija za studente lošijeg imovinskog stanja. Pravo natjecanja za stipendije imaju studenti upisani na školama i visokim učilištima u Republici Hrvatskoj, čiji roditelji imaju prebivalište u gradu Sinju zadnjih pet godina, a prihodi po članu obitelji ne prelaze 800 kuna. Natječaj je otvoren još 9 dana.

OD DANAS SKUPLJI BENZIN

Cijena benzina na Ininim crpkama od danas su u prosjeku za tri posto veće. Tako je eurosuper 95 poskupio sa 7,75 lipa na 7,98, super 95 prodaje se po cijeni od 7,84 lipe, cijene dizelskih goriva poskupjele su za oko 1,4 posto tako je dizel poskupio za 11 lipa, dok se cijena eurodizela nije mijenjala.

SPORT

Junak danas igra u gostima prvenstvenu utakmicu protiv Vala u 15 sati, dok će se odgođena utakmica protiv Velebita održati sljedeći utorak u Glavicama. Alkar u Ligi za ostanak igra protiv Maksimira u četvrtak u Sinjskoj športskoj dvorani.

VRIJEME

Sunčano vrijeme zadržat će se do kraja dana.U drugom dijelu dana bura će postepeno slabjeti i do navečer potpuno prestati.Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je 2 stupnja Celzijeva