Utorak, 14.02.2017.

Udruga ‘Novi put’ darivala Centar ‘Juraj Bonaći’


Centar za odgoj i obrazovanje ‘Juraj Bonači’ na dan 31.siječnja 2017.godine je obilježio svoj dan, a sve je započelo 1971. godine kada se Centar otvorio kao Specijalni školski centar ‘Eduard Segen’, s namjerom obrazovanja i osposobljavanja djece sa posebnim potrebama i omladine od predškolske dobi do njihovog uključivanja u život i rad.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sezona gripe polako jenjava

U šestom tjednu 2017. godine liječnicima obiteljske medicine s područja cetinskog kraja prijavljeno je 17 slučajeva gripe.
Prema riječima voditeljice sinjske Ispostave Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Ane Kokot Živalj, 5 oboljelih prijavljeno je u dobnoj skupini od 7 do 14 godina, a ostali su ujednčeno prijavljivani po drugim dobnim skupinama. Tako je u cetinskom kraju od početka sezone gripe prijavljeno ukupno 566 oboljelih.
Preporuke za oboljele su i dalje iste – ostati kući, snižavati temperaturu, uzimati dovoljno tekućine i javiti se liječniku u slučaju pojave komplikacija.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sumnjiče se za teške krađe

Policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika koji su 12. veljače zatečeni od strane policijskih službenika u provali u ugostiteljski objekt.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su tijekom veljače, u dva navrata, provalili u prostorije ugostiteljskog objekta na sinjskom području,. Počinjena je manja materijalna šteta, a protiv njih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR