Utorak, 14.02.2012.

GLAD: Vukovi haraju Dalmatinskom zagorom

DALMATINSKA ZAGORA – U selima Dalmatinske zagore, zbog snijega i nedostatka hrane, pojavili su se ljudima omraženi  i prije svega, neželjeni gosti. Naime, instinkt za preživljavanje natjerao je vukove da napuste svoje prirodno stanište i krenu u potragu za hranom pa su tako viđeni u gotovo svim djelovima Zagore. U mjestu Otok dalmatinski osvanuli su njihovi tragovi u snijegu, dok su neki u protekloj noći vidjeli i cijeli čopor. Tako je stanovnik naselja Priblaće u Otoku, P.B., sinoć uočio tri vuka kako se ‘motaju’ oko njegovih pasa, ali nasreću, zbog visoke ograde, nisu mogli ništa učiniti. Međutim, J.T. iz sela Rude nije bio te sreće. Rano jutros pronašao je svog psa tornjaka kojeg su tijekom noći zaklali vukovi. Opširnije...
Piše: Lucija Grgat 
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sinj jutros mjerio - 19"C!Sinj je jutros bio jedan od najhladnijih gradova u Hrvatskoj. U 7 sati na meteorološkoj postaji u Glavicama izmjereno je – 19 °C!
Voditelj meteorološke postaje Drana Milanovć kaže kako je tijekom noći bilo i hladnije. Najniža temperatura spustila se do čak – 21°C.
Milanović dodaje kako je to treća najniža temperatura zraka u povijesti mjerenja u Glavicama, gdje se mjeri od davne 1950. godine. Najniža temperatura izmjerena je 1956. godine kada se živa u termometru spustila do -24°C. Druga najniža temperatura zraka na postaji u Glavicama izmjerena je 1967. godine, a iznosila je -22°C
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pjesnička večer u Trilju

Povodom Valentinova u gradskoj knjižnici u Trilju večeras će se održati pjesnička večer i promocija zbirke pjesama 'Buđenje', autorice Anite Poljak-Šimić. Knjigu će predstaviti prof. Miljenko Buljac, savjetnica gradonačelnika Grada Trilja Ankica Lukić i sama autorica. Pratnju na gitari izvest će prof. Zoran Melvan. Početak je u 19 sati, a ulaz je slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR