Ponedjeljak, 14.02.2011.

Pomozimo Lucijanu

UTIS - Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja organizirala je humanitarnu akciju za pomoć bolesnom dječaku Lucijanu Ćosiću, kojem je zbog komplikacija koje su se javile poslije prijeloma bedrene kosti preporučena operacija u 'Achau' Njemačkoj klinici za ortopediju. Akciji prikupljanja pomoći priključilo se i Sinjsko pučko kazalište koje će održati predstavu 'Romeo i Julija', u petak 18. veljače, a cjelokupan iznos od prodaje ulaznica bit će uplaćen na račun Lucijana Ćosića. Danas na sinjskoj pijaci uz pomoć volontera Udruge 'Srma' prodavat će se ulaznice za predstavu, a građani će moći darovati i dobrovoljne priloge. Iz UTIS-a navode kako je ovo početak akcija koje će se provoditi kako bi se prikupila novčana sredstva za Lucijanovu operaciju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu od 19,30 sati prikazuje se film "Cura na lošem glasu".

Otkazan koncert Dalmatina

Otkazan je koncert grupe 'Dalmatino' koji se trebao održati danas, na Valentinovo, u sinjskoj sportskoj dvorani. Koncert je otkazan zbog bolesti pjevača. Svi koji su kupili ulaznice, novac mogu dobiti natrag na mjestima gdje su ih i kupili.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sveti Valentin

Danas se slavi spomendan Sv. Valentina. Latinska izreka kaže: Nomen est omen! (Ime je znak!). To je posebno uočljivo u imenu Valentin. Izvor mu je u latinskoj riječ válens znači zdrav, krepak. Iz toga korijenskoga značenja imena nastao je običaj u nekim europskim zemljama, a napose u Sjevernoj Americi, da ljudi na njegov spomendan izmjenjuju čestitke i darove: žele si zdravlje, sreću, svako dobro! Isti je razlog da ga vjernički puk smatra zaštitnikom od svih bolesti, napose zaraznih.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dani tehničke kulture u Sinju

Tradicionalna manifestacija Zajednice tehničke kulture Županije splitsko – dalmatinske, ove godine održava se u Sinju, u Osnovnoj školi 'Ivana Lovrića'. Manifestaciju će u 13 sati svečano otvoriti sinjski gradonačelnik Ivica Glavan. U sklopu svečanosti upriličiti će se i otvaranje prigodne izložbe pod nazivom ' Mladi u tehničkoj kulturi'. Nakon otvaranja za sve posjetitelje i goste upriličit će se revijalna vožnja malih automobila na benzinski pogon.
Cilj ove manifestacije je, ističu iz Županije, približavanje tehničke kulture mladim osobama te da se zainteresiraju za neku od djelatnosti i usvoje znanja i vještine koje će im biti putokaz za odabir životnog zanimanja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Čestitka

SVIM ČLANOVIMA, NAVIJAČIMA I SIMPATIZERIMA NK HAJDUK SPLIT, POVODOM 100-TOG ROĐENDANA UPUĆUJEM ISKRENE ČESTITKE U SVOJE OSOBNO IME I U IME UDRUGE NAVIJAČA DINAMA IZ SINJA I CETINSKOG KRAJA
Davor Moro, predsjednik Udruge navijača Dinama Sinja i Cetinskog kraja
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u Istri i većem dijelu unutrašnjosti, dok duž Jadranske magistrale (D 8) i na cestama u gorju upozoravamo na moguće odrone zemlje i kamenja.

Magla, mjestimice, smanjuje vidljivost i usporava vožnju u Lici i Gorskom kotaru. Posebice, na dionicama autocestama: A 1, od Otočca do Gospića i na A 6, Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Vrbovskog.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
IZVOR: HAK