Subota, 14.02.2009.

Tragedija kod Sinja: 11-godišnji pješak kritično, vozačica teško ozljeđena


FORO: Vito Perić / EPEHA
Oko 14 sati na dionici Državne ceste D219 Sinj - Obrovac Sinjski u mjestu Glavice Gornje dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je 11-godišnji S. P. zadobio teške ozljede i, prema posljednjim informacijama, životno je ugrožen.

Vozačica A. P. vozeći Opel kadet iz pravca Obrovca Sinjskog, pokušavajući izbjeći S. P. koji je prelazio preko ceste u zaseoku Cvrlje, prednjim je krajem vozila zahvatila dječaka, a potom je udarila u zid uz cestu s desne strane. I vozačica je zadobila teže tjelesne ozljede pa su oboje prevezeni dvama vozilima Hitne pomoći sinjskog Doma zdravlja u Split.

Cesta je bila zatvorena za promet gotovo sat vremena, a očevid su izvršili sinjski prometni policajci te općinska državna odvjetnica u Sinju.

Za sada se službeno ne zna točan uzrok ove prometne nesreće.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

IVAN šIPIć, KANDIDAT TRILJSKOG HDZ-a ZA GRADONAčELNIKAGradski odbor HDZ-a Trilj sinoć je donio odluku kako će kandidat ove stranke za gradonačelnika, na sljedećim lokalnim izborima, biti Ivan šipić.

POTRES S EPICENTROM 16KM OD SINJA

Sinoć u 18 sati i 6 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su umjeren potres s epicentrom 16 km jugozapadno od Sinja, u Dicmu. Magnituda potresa iznosila je 2,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja Mercallijeve ljestvice. Potres se osjetio na području Sinja i okolnim mjestima.

BLAGDAN BLAžENOGA ALOJZA STEPINCA

U Košutama će se sutra,15. veljače, održati vanjska proslava blagdana blaženoga Alojzija Stepinca, čije se moći nalaze u oltaru mjesne crkve Srca Isusova. Svetu misu, koja će početi u 11 sati, predvodit će triljski župnik i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas. Moći blaženoga Alojzija Stepinca na oltar su postavljene prije dvije godine, a poklonio ih je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Poslije mise vjernici će imati prigodu dodirnuti moći na oltaru i pomolit se za svoje nakane.

"KRNJEVALSKI DANI 2009."

U organizaciji krnjevalske Udruge Sinj danas,14. veljače, će se održati tradicionalni Dječji maskembal. Mačkare će se okupiti ispred prostorija uduge, na Trgu Franje Tuđmana, u 14 sati i 30 minuta, odakle će krenuti u discoclub Picadilly. Početak maskembala je u 15,00 sati.

U nekoliko naselja Cetinskog kraja danas se održavaju tradicionalne mačkare koje od jutarnjih sati obilaze svoja naselja. Ispred škole u Karakašici u 18,00 sati bal pod maskama održat će Karakašičke mačkare. U obilasku svog naselja danas su i članovi krnjevalske udruga Didi s Kamešnice iz Gljeva, te Turjačke mačkare.
Naselja u općini Otok danas obilaze mačkare iz Priblaća, Jelašca i Udovičića.

Sutra,15. veljače, će mačkare iz triljskog naselja Vedrine obilaziti naselja Vedrine, Jabuka, Grab i Trilj. Nakon povratka u svoje mjesto kod škole će održati zabavu pod maskama na koju su osim sudionika mačkarane povorke pozvani i ostali mještani te njihovi gosti.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području Policijske postaje Sinj postavljeni su na D 220 od Trilja do Tijarice. Sutra ujutro će biti na D 220 od Tijarice do Kamenskog, a poslijepodne na D 60 od Brnaza do Ugljana.

SPORT

U natjecanju A2 lige sutra, 15. veljače, s početkom u 18 sati u Trilju igraju Cetina i Omiš.
Odbojkašice Sinja u drugoligaškom natjecanju sutra, 15. veljače, od 15 sati igraju u Zadru protiv domaćeg Donata.

Sinoć su kuglači Sinja u Trilju pobjedili Bojovnika 5 : 3, a u istom drugoligaškom natjecanju danas u 16 sati u Trilju se igra derbi kola između Vrnija i Marjana.

Sutra, 15. veljače, su rasporedu susreti prvog kola županijskog nogometnog kupa između Glavica i Junaka te OSK-a i Tekstilca, koji se igraju u 15 sati. čaporice i Hrvace igraju u Trilju u 12 sati.