Četvrtak, 14.02.2008.

PROSVJED RADNIKA TVRTKE "DALMATINKA NOVA"

Oko 150 radnika Dalmatinke Nove jutros su održali polusatni mirni prosvjed ispred tvornice. O razlozima predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja. Vezano za informaciju da bi vlasnici Dalmatinke Nove, braća Ladinni, ponovno mogli biti strateški partneri tvornice, nazvali smo donedavnog predsjednika Uprave Gianfranca Ladinnija i upitali ga za tu mogućnost, na što nam je on kratko odgovorio da ne želi dati nikakav komentar.
Danas su radnici sa stečajnom upraviteljicom Natalijom Mladineo zakazali sastanak, koji bi se trebao održati u ponedjeljak u 12,00 sati u krugu tvornice. Stečajna upraviteljica nam je u kratkom telefonskom razgovoru potvrdila da će nazočiti sastanku i odgovoriti na sva pitanja radnika.

KRONIKA 93

Na sinjskom području poslijepodne su izbila dva požara. U Hrvacama, u naselju Cvitković, od 14,30 sati do 15,20 izgorio je 1 hektar niskog raslinja i trave. U naselju Bajagić, zaseok šimleša, oko 15 sati i 20 minuta izbio je još jedan požar, a prema prvim informacijama gore nisko raslinje i trava.

Prema informacijama iz DVD-a Trilj jučer su na triljskom području u večernjim satima izbila dva požara. U Bisku je opožareno dva hektra trave i niskog raslinja, a u Vojniću 3 hektra trave.

PREDAVANJE

Grad Sinj organizator je edukativnog predavanja o korištenju pretpristupnih fondova Europske unije, koje će se održati sutra, 15. veljače, u hotelu Alkar. Na predavanju će se obraditi pet tema i to: što je Centar za razvoj i EU fondove, Hrvatska i EU, Pregled fondova otvorenih za RH, Primjeri pozitivne prakse u RH, te PHARE 2006 za poduzetnike. Predavanje će početi u 11,30 sati i trajat će do 15,00 sati.

SPORT

Najavljujemo športske susrete koji će se igrati ovoga vikenda:
U subotu je na rasporedu 14. kolo A1 Košarkaške lige. U Sinju se, u 19,30 sati sastaju Alkar i Dubrovnik.
Istog dana u 18,00 sati u Makarskoj igra se utakmica A2 lige, u kojoj se sastaju Amfora i Cetina iz Trilja.

U nedjelju su na rasporedu susreti 1. kola županijskog nogometnog kupa. U Sinju u 14 sati igraju Junak i OSK, a u Glavicama Glavice i Uranija. U ponedjeljak u Sinju igraju Tekstilac i Hrvace.

Sutra su na rasporedu susreti 19. kola 2. kuglačke lige. U 17 sati u Trilju igraju Vrni i Vrlika, a u 18 sati u Splitu Brodosplit i Sinj.

U Trilju je u 16,00 sati počeo pretposljednji susret 3. kuglačke lige, između vodeće ekipe natjecanja triljskog Bojovnika i ekipe županijskih cesta iz Splita.

U SINJU 30 OBOLJELIH OD GRIPEI u Sinj je stigla gripa. U sinjskoj ispostavi Zavoda za javno zdravstvo, prema prijavama obiteljskih liječnika, evidentirano 30 oboljelih od gripe, koji su se zbog zdravstvenih problema javili svome liječniku. Procjenjuje se da je broj oboljelih veći, jer neki nisu potražili liječničku pomoć.
Prema službenim podacima dosad je u Hrvatskoj od gripe oboljelo oko deset tisuća ljudi.

BLAGDAN GOSPE LURDSKE

Danas u 16,00 sati u crkvi svetoga Nikole u Brnazama, počinje trodnevnica za vanjsku proslavu blagdana Gospe Lurdske, koja će se slaviti u nedjelju. Svetu misu danas će predvoditi fra Filip Milanović Trapo, u petak mjesni župnik fra Frano Pupić Bakrač, a propovijedat će đakon fra Damir ćiro ćikara. U subotu će svetu misu predvodi fra Božo Norac Kljajo.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručna osposobljavanja za zanimanje dizaličar, zavarivač i brodocijevar. Troškove školovanja osigurat će Zavod kao i novčanu pomoć za vrijeme osposobljavanja, troškove prijevoza i liječnički pregled. Prijave se primaju u sinjskoj ispostavi Zavoda do 29. veljače.

KONCERT ANTONIA MACANA U SPLITSKOM HNK

Mladi pijanist i kompozitor svjetskoga glasa 20 - togodišnji Antonio Macan, koji je porijeklom iz Sinja, nakon velikih uspjeha po europskim koncertnim dvoranama, ponovno nastupa u Hrvatskoj. Danas na Valentinovo, s početkom u 20,00 sati nastupit će u HNK Split.

"ZAVOD ZA ZAPOšLJAVANJE 2" U LISINSKOM

Nakon uspješno izvedene predstave «Zavod za zapošljavanje 2», koja se zbog interesa publike u sinjskom kinu izvela dva puta, sinjsko pučko kazalište s istom će predstavom gostovati i u Zagrebu, u maloj dvorani Lisinski, 28. veljače.
Sinjsko kazalište u zagrebu je gostovalo i s predstavom "Zavod za zapošljavanje", u kazalištu Kerempuh, gdje je bilo iznimno dobro primljeno.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras, s početkom u 19,30 sati, igra američki akcijski avanturistički film «Nacionalno blago» s Nicholasom Caigeom u glavnoj ulozi.