Srijeda, 14.02.2007.

U SINJU 92 SLUčAJA GRIPE

U sinjskoj ispostavi Zavoda za javno zdravstvo evidentirana su 92 slučaja gripe. Slučajevi gripe uglavnom su zabilježeni kod mladih ljudi izvijestila nas je voditeljica županijske ispostave dr. Branka Jurčević Zidar. Osim gripe kod većeg broja pacijenata javlja se i virozna prehlada koja je nalik gripi.
Mali broj slučajeva gripe zabilježenih kod starije populacije dr Zidar pripisuje redovitom cijepljenju protiv gripe, a na našem području cijepilo se 6 tisuća osoba uglavnom starijih od 65 godina kojima je cjepivo bilo dostupno bez naknade.

OBAVIJEST

Novoosnovana udruga pčelara «Matica» Otok održati će sutra u sastanak udruge te su pozvali sve pčelare s tog područja da im se pridruže u 16 sati u prostorijama općine Otok.

"DANI KRNJEVALA"

U organizaciji krnjevalske udruge Sinj sinoć je u prepunom gradskom kinu održan drugi po redu dječji krnjeval fest na kojem je nastupilo 23 djece. Krnjeval fest za odrasle ove godine neće se održati izvjestio je predsjednik krnjevalske udruge Damir Filipović Grčić.Inače, sinjska krnjevalska udruga priprema se za sudjelovanje na Riječkom karnevalu te za suđenje krnji na pokladni utorak u Sinju.

U subotu će se održati Rudske mačkare koje će se okupiti u Bitunjaca, a zatim će u 9,00 sati poći u obilazak Udovičića i Otoka. U povorci će sudjelovati oko 120 maškara, a njihov povratak u Rudu najavljen je za 16,00 sati. Za subotu su najavljene i mačkarane povorke Otoka te Obrovačke mačkare.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras će se prikazivati film «Apokalipto» kojeg je režirao Mel Gibson. To je epska priča o jednom od neriješenih misterija čovječanstva -tajni nestanka civilizacije Maja, snimljena na autentičnim lokacijama u Meksiku i na izumrlom majanskom jeziku.
Početak filma je u 20,00 sati.

SPORT

Na održanoj prvoj sjednici novog Upravnog odbora Galopskog saveza Hrvatske, koja je održana u Zagrebu, definiran je kalendar natjecanja za ovu godinu.
Galopska sezona otvara se 09. travnja u Zagrebu.
Na sinjskom hipodromu održat će se četiri trke.
29. travnja u organizaciji Galopskog kluba Vreba Hrvace, 12. svibnja memorijal Dr. Franjo Tuđman, u organizaciji Galopskog kluba Mustang Glavice, 21. srpnja galopska trka u organizaciji Glaopskog kluba Blaškan Ringo i 17. rujna u organizaciji Konjičkog kluba Alkar Sinj.