Ponedjeljak, 14.02.2005.

PREGLED SPORTSKIH DOGAđANJA

KOšARKA

U 14.kolu lige Ožujsko košarkaši Alkara poraženi su u svojoj dvorani od košarkaša Hermes Analitice iz Zagreba rezultatom 81:74. Pred 700 gledatelja tijekom cijelog susreta iskusni gosti iz Zagreba pokazali su sigurnost u igri , a posebno iskustvo u pojedinim trenucima kada je moglo doći do većeg preokreta u korist Alkara.
Svoju pobjedu zagrebčani su temeljili na izrazito dobroj skok igri , a to je vidljivo što sunjihova dva centra, Pehar i Prskalo postigli ukupno 44 koša, njima treba pridodati iskusnog Ivicu Marića i efikasnog kapetana Pijacu.
Idući susret Alkar igra u Dubrovniku protiv istoimenog kluba koji se nalazi na vrhu ove lige, s nadom da će koliko-toliko poboljšati svoju igru i prirediti moguće iznenađenje .U sklopu natjecanja A-2 košarkaške lige košarkaši Cetine iz Trilja odigrali su u Zadru veoma uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu protiv ekipe Ugljana . Nakon nizvjesne završnice i čak tri produžetka Triljani su uspjeli pobjediti rezultatom 92:89 .


NOGOMET


Nogometna sezona na području Cetiskog kraja počela je utakmicama županijskog nogometnog kupa gdje su odigrani i lokalni derbiji .
Nogometaši Junaka odigrali su u Glavicama 1:1 protiv istoimenog kluba u zanimljivoj i dopadljivoj igri , a pobjedu su ostvarili nakon izvođenja kaznenih udaraca 6:5.

U lokalnom derbiju u Otoku su se sastali OSK i Tekstilac , a nakon žustre i dinamične utakmice više uspjeha i zadovoljstva za slavlje imali su igrači sijskog Tekstilca koji pobijedili 1:0.

U prekrasnom nogometnom ambijentu u Hrvacama nogometaši Hrvaca uvjerljivo su nadigrali nogometaše Omiša i iste pobijedili rezultatom 3:1.

Daljnji nastavak ovog nogometnog kupa koji je na rsporedu idući vikend nudi dvije zanimljive utakmice u kojima se sastaju Tekstilac -Vinjani i derbi županijskog kola i Cetinskog kraja u Hrvacama u nedjelju sastaju se Hrvace -Junak.


MALI NOGOMET

Odigrane su utakmice 16.kola lige malog nogometa Sinj i nakon kojega su nogometaši MNK Torcida Otok ostali na vrhu ljestvice s 45 osvojenih bodova ,a slijedi ih Suhač Commerce s 42 boda.


Utakmicama 10.kola Prve lige malog nogometa Trilj počela je malonogometna sezona u gradu Trilju, a za sada su na vrhu tablice Vagabundo i Torcida Grab Gilić s po 27 bodova. U drugoj malonogometnoj ligi na vrhu je ekipa Kostanja sa 24 osvojena boda.


RUKOMET

Rukometašice žRK Sinj poražene su na Gripama od strane rukometašica Orkana iz Dugog rata rezultatom 33:26.
Idući tjedan počinje natjecanje u drugoj HRL jug za muškarce u kojoj se uspješno natječu Cetinka iz Trilja i Kamičak iz Sinja .


SKIJANJE

Od 14.-16. veljače na SRC čajuša na Kupresu organizira se 1. FIS KUP u Alpskom skijanju za muškarce i žene. Na istom natjecanju nastupit će i nekoliko skijaških rekreativaca s područja Sinja i Cetinskog kraja.

OSTALO :

Pri kraju su sve formalno-pravne i tehničke aktivnosti kada je u pitanju početak izgradnje planiranih športskih objekata u gradu Sinju , a posebno se to odnosi na izgradnju novog nogometnog stadiona i polivalentne športske dvorane.

STANJE NA CESTAMA

Zbog snijega koji je tijekom noći pao na pojedinim mjestima Dalmatinske zagore djelatnici sinjske Nadcestarije intervenirali su na državnoj cesti D-1 Sinj- Vrlika. Sipinom i solju posuta je cesta prema graničnom prijelazu Kamensko te lokalne ceste brdskih naselja, kao i prema Križicama. Prometuje se bez zastoja uz povećan oprez.

UčENICI O.š. IVAN LOVRIć OD DANAS U JEDNOJ SMJENI

Od danas učenici osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju nastavu pohađaju u jednoj smjeni. Kako nam je potvrdila ravnateljica Fatima ćatišpović radovi na izgradnji drugog dijela školske zgrade nakon 12 godina su završeni i svi uvjeti za odvijanje nastave u jednoj smjeni su osigurani.
Dodajmo kako u novom dijelu zgrade još nedostaje određeni dio namještaja. Za 682 učenika nastava se od ovog ponedjeljka odvija samo kroz jutro. Inače svečano otvorenje trebalo bi se održati u dogledno vrijeme uz mogućnost dolaska i ministra znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorca.

RADOVI U ULICAMA KOD GRADSKOG BAZENA

Zbog opsežnih radova na izmještanju glavnog magistralnog cjevovoda za vodospremu Grad još uvijek nisu završeni radovi u ulici Braće Radić.
Prema informacijama od Bože Grubišića, tehničkog direktora poduzeća "Cetina" radovi se nastavljaju u ulici Ante Starčevića, Antuna Konstantina Matasa te dijelu od dječjeg vrtića do izlaza iz Sinja.

VRIJEME

Promjenjivo oblačno i razmjerno hladno zadržat će se do kraja dana. Vjetar umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Najviša temperatura zraka od 5 do 8 stupnjeva.