Četvrtak, 14.01.2021.

Prva ovogodišnja akcija darivnja krvi u Sinju


U subotu, 16. siječnja održat će se prva ovogodišnja akcija dragovoljog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj.
Akcija će se održati u prostorijama Crvenog križa u Sinju od 9 do 13 sati.  Organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina koje nemaju simptome vezane za virus COVID-19, kao i da nemaju mjere samoizolacije, da se odazovu u što većem broju za pomoć svim onima kojima je pomoć potrebna. Svi oni koji žele dati krv, a bili su pozitivni  sa blažom kliničkom slikom mogu pristupiti darivanju krvi ako je od pozitivnog nalaza prošlo dva mjeseca.
Akcija će se provoditi po mjerama i uputama HZJZ i Crvenog križa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gradonačelnica uručila prigodne poklone za prvu bebu u 2021. godini


Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac jutros je posjetila sinjsko rodilište i uručila prigodne poklone za  prvu bebu rođenu u sinjskom rodilištu u 2021. godini.
Zbog epidemiološke situacije gradonačelnica nije osobno posjetila majku i bebu nego je prigodne poklone uručila u predvorju rodilišta dr. Ivanu Nasiću i primalji Mariji Bazina, koji su ujedno i porodili dijete.
Prva beba rođena u sinjskom rodilištu je maleni Ivan, koji je došao na svijet 12. siječnja 2021. godine u 7:55 sati. Dječak je težak 3,10 kg, dug 51 cm i prvo je  dijete Ane i Jure Bacelja, s prebivalištem u Dicmu.
Gradonačelnica je  malenom Ivanu i njegovoj mami uručila prigodne poklone – cvijeće za mamu i zlatni medaljon s likom Gospe Sinjske za bebu, te pelene i druge potrepštine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Novi poraz za rukometašice Sinja, ozljede prorijedile ekipuRukometašice Sinja upisale su već šesti poraz u nizu. Ovog puta Split je uzeo bodove, ali s obzirom na probleme s ozljedama kod domaćih uz ionako skučen roster, takvo nešto bilo je i za očekivati…

Sinj – Split 2010 18:24 (10:12)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo

Suci: Ante Pavić i Mate Torbarina (oba Zadar)

Sinj: P. Zorica, Pletikosić (1), Majić (1), M. Zorica (2), Mažurin (4), Lj. Plazibat (1), Čović (3), Vugdelija (14 obrana), A. Plazibat (1), Mravak (1), Ćaleta, Ugrin (1 obrana), Boban, Lovrić (2), Paštar (2), Bešljić.

Split 2010: Rogulj, Zelić (3), Fradelić, Maleš, Kalajžić, Rubić (2), Stojanov (7), Stilinović, Romić (3), Macan (2), Kapitanović (12 obrana), Arar, Ercegović (3), Marendić (1), Birtić (5), Surjan.

Sedmerci: Sinj 5/7; Split 2010 3/4

Isključenja: Sinj 4 minute; Split 2010 4 minute  

Opširnije...

IZVOR: WWW.FERATA.HR