Ponedjeljak, 14.01.2019.

Uspješno održana akcija besplatnog turističkog vođenja ‘Upoznaj svoju zemlju’

 
Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, a u sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’, u nedjelju 13.1.2019., uspješno je održana akcija besplatnog turističkog vođenja u gradu Sinju.

Akciju je pokrenula Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Turistička zajednica grada Sinja zajedno s Udrugom turističkih vodiča grada Sinja – Osinium, također se priključila akciji. U svim uključenim gradovima, a pridružilo ih se pedeset šest, besplatna turistička vođenja počela su u isto vrijeme točno u 12 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U višim predjelima cetinskog kraja pada snijeg

 
U većem dijelu cetinskog kraja pada kiša, koja otapa snijeg koji je napadao proteklih dana. Međutim, snježne pahulje i jutros padaju u višim predjelima.

Prema riječima voditelja Nadcestarije Sinj Nediljka Živaljića, snijeg pada na Zelovu i u sjeveroistočnom dijelu triljskog kraja.

‘Tijekom noći počeo je padati novi snijeg u višim predjelima – Kamenskom, Tijarici, Voštanima, Aržanu, Zelovu i ostalim mjestima iznad 700 metara nadmorske visine. Od 4 sata na terenu su naše dvije ralice koje čiste i posipaju ceste na navedenom području. Za sada nema poteškoća u odvijanju prometa’, kazao je Živaljić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR