Srijeda, 14.01.2015.

Prva pokroviteljica u povijesti AlkeNakon što nova predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović 19. veljače preuzme dužnost, Uprava Viteškog alkarskog društva uputit će joj zamolbu da preuzme pokroviteljstvo nad Sinjskom alkom.
Ovu informaciju potvrdio nam je predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić.
 ‘Kao što znate, predsjednik države je inače pokrovitelj Sinjske alke. Naravno, očekujemo da će kao i svi predsjednici do sada i nova predsjednica, gospođa Kolinda Grabar Kitarović prihvatiti poziv Viteškog alkarskog društva za pokroviteljstvo nad Sinjskom alkom’, kazao je čelnik VAD-a dr. Stipe Jukić.
Za očekivati je da će Sinjska alka, upravo u godini kada se slavi 300. obljetnica velike pobjede Sinjana nad Osmanlijama i 300. Alka, dobiti prvu pokroviteljicu u svojoj povijesti. Naime, tijekom posjeta Gradu Trilju u rujnu prošle godine, Kolinda Grabar Kitarović izrazila je zadovoljstvo prijemom u Sinju i Cetinskom kraju te istaknula dobru suradnju s alkarima, naglasivši kako vjeruje da će ju na 300-toj Alki ugostiti kao hrvatsku predsjednicu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Općina Dicmo ostala bez zamjenika načelnika

Općina Dicmo ostala je bez zamjenika načelnika.
Naime, dipl.ing Marko Bilandžić iz osobnih razloga i zbog zauzetosti na radnom mjestu podnio je ostavku na mjesto dicmanjskog donačelnika. Inače, svoju dužnost obnašao je volonterski.
O ovoj ostavci očitovala se Uprava za politički sustav, državnu upravu te lokalnu i područnu samoupravu Ministarstva uprave. U očitovanju se ističe kako, sukladno odredbi čl. 7. stavak 7. Zakona o lokalnim izborima, zbog prestanka mandata samo zamjeniku općinskog načelnika izabranog zajedno s općinskom načelnikom, neće doći do prijevremenih izbora, a načelnik Općine Dicmo nastaviti će obnašati dužnost bez zamjenika.
IZVOR: WWW.FERATA.HR