Četvrtak, 14.01.2010.

Visina vode u akumulaciji Peruča iznosi trenutačno 359,11 metara nadmorske visine

Visina vode u akumulaciji Peruča i dalje je iznad razine predviđene za ovo doba godine. U 13 sati bila je na 359,11 metara nadmorske visine. Dotok vode u akumulaciju je oko 130 metara kubičnih u sekundi. Iako do najviše radne kote od 361 metar nad morem nedostaje manje od dva metra, nema razloga za zabrinutost, tvrde u HEP-u i Hrvatskim vodama. Hidroelektrana Peruča radi bez ikakvih problema, a ne postoji razlog za zabrinutost ni za nizvodni sustav. Narednih dana bit će prisutno ispušatanje vode kroz rad Hidroelektrane, dok se nivo ne spusti na pravilnikom dozvoljenu razinu za siječanj. 

Kronika 92

Nešto iza 15 sati u centru Trilja, u Ulici kralja Tomislava, automobilom je oborena starija ženska osoba. Ona je najvjerojatnije zadobila lakše tjelesne ozljede te je upućena na liječničku obradu na odjel Hitne medicinske pomoći u Sinju. Očevid obavljaju službenici PP Sinj.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 19,30 sati prikazivat će se hit film Avatar. Film će na repertoaru biti do ponedjeljka

Natječaj za donaciju računala Udruge 4+ Cetinskog kraja

Udruga je raspisala natječaj za 9 računala (polovnih) koje smo dobili od Privredne banke Zagreb. Raspisan natječaj do 31.01.2010.g. na koji se mogu javiti članovi Udruge te podnijeti zahtjev i dostaviti ga predsjedništvu Udruge do rečenog datuma ili u prostorije UDRUGE VETERANA I DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA SINJ (adresa: Luka 7, 21 230 Sinj  srijedom od 08:00-11:00 h).

Uvjeti natječaja:
1.Članstvo u Udruzi 4
2.Plaćena članarina  od 50 kn
3.Broj članova kućanstva
4.Socijalni status (primanja po članu obitelji)
5.Stambeni status
6.Neposjedovanje računala
7.Više djece u školskom ili studentskom stat

Na sinjskom području nema slučajeva sezonske gripe

Na stranicana Svjetske zdravstvene organizacije objavljeno je kako ima sporadičnih slučajeva sezonske gripe H3N2 na području sjeverne Europe. U Hrvatskoj je još u cirkulaciji virus nove H1N1 gripe. Voditeljica sinjske ispostave Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Ana Kokot Živalj potvrdila nam je kako ni na sinjskom području nema slučajeva sezonske gripe.

Predstavnici Stožera zaštite i spašavanja Splitsko-dalmatinske županije obilaze područja koja su proteklih dana poplavila uslijed obilnih kiša

Predstavnici Stožera zaštite i spašavanja Splitsko-dalmatinske županije, kojem je na čelu načelnik dožupan Luka Brčić, obišli su danas Trilj i Hrvace, područja koja su proteklih dana najviše poplavila uslijed obilnih kiša. Dožupan Brčić kazao je kako je na triljskom području najviše stradala područna škola u Vedrinama koja je djelomice poplavljena. Županija će pomoći u saniranju nastale štete.
Na području Općine Hrvace situacija je mnogo ozbiljnija, kazao je dožupan. Najviše problema ima u Biteliću, zaseocima Đapić i Ćurković do kojih se već 15–tak dana ne može doći vozilima. Županija će najvjerojatnije pristupiti izgradnji dionice ceste koja bi bila alternativa u slučaju plavljenja županijske ceste Gornji Bitelić – Donji Bitelić. Općina Hrvace dobro je organizirala pomoć stanovništvu u zaseocima Đapić i Ćurković, ocijenio je dožupan Brčić.
Stožer zaštite i spašavanja Splitsko-dalmatinske županije obišao je danas i akumulacijsko jezero i Branu Peruča.
Hoće li župan Ante Sanader proglasiti elementarnu nepogodu znat će se za nekoliko dana.
Saznajemo kako su Županijske ceste jučer, na zahtjev načelnika Dinka Bošnjaka, sanirale alternativnu prometnicu prema naseljima Dabar, Vučipolje, Zasiok i Gornji Bitelić, te se njom može prometovati.

Stanje na cestama u Cetinskom kraju

Zbog izlijevanja vode za sav promet i dalje su zatvorene dionice županijskih cesta: Vrlika–Panj, Gornji Bitelić-Donji Bitelić, a očekuje se otvaranje cesta Dugopolje–Bisko i Dugopolje-Liska u Ercegovcima.
I dalje na cestama koje prolaze kroz usjeke postoji mogućnost odrona kamenja i zemlje. Na pojedinim prometnicama ima rupa.

Stanje na cestama

Zbog radova, zatvoren je tunel Lokva Rogoznica na dionici Jadranske magistrale D 8 Omiš-Dupci, a vozi se naizmjenično, obilaznicom s južne strane tunela.

Od 14. do 16. siječnja od 8 do 13 sati privremeno će se se zatvarat za sav promet državna cesta D33 na predjelu Žitnić zbog razminiranja. Vozila će se propuštati po 15 minuta prije svakog punog sata. Obilazni pravac je:Pakovo Selo-Miljevci-Drniš i obrnuto. ...