Petak, 14.01.2005.

UBOJICA POLICAJCA PRONAđEN MRTAV

Siniša Bubić - ubojica policajca Ranka Grkovića pronađen je mrtav nakon potjere i novog okršaja s policijom, pretpostavlja se da je nakon ranjavanja Bubić počinio samoubojstvo.
Povodom tragičnog događaja u kojem je pri vršenju službe život izgubio dugogodišnji policijski službenik, danas je u 12 sati održan komemorativni skup u sjedištu policijske uprave Splitsko-dalmatinske -izvjestio je ured načelnika policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

GODIšNJICA HRVATSKE DEMOKRATSKE KRšćANSKE UNIJE U SINJU

Prva demokratska stranka Cetinskoga kraja osnovana je 14 siječnja 1990 godine, tadašnja Hrvatska demokratska stranka. Osnivačka skupština u hotelu Alkar bila je prvi istup na kojem je javno izrečeno suprostavljanje totalitarizmu i jednoumlju.
Time je započeo process demokratizacije društva u Hrvatskoj, pa tako i u Cetinskom kraju čiji su sljedbenici kasnije postali članovi Hrvatsko kršćanske demokratske unije.

POZIV ZA UPIS U VOJNU EVIDENCIJU

Ured za obranu Sinj uputio je poziv muškarcima, rođenim 1987 godine kao i starije koji do sada nisu upisani u vojnu evidenciju, a imaju prebivališta na području Sinja, Trilja, Vrlike, Dicma, Hrvaca i Otoka da se jave u ured za obranu Sinj zbog upisivanja u vojnu evidenciju. Upis počinje 17 siječnja, a pozivu su se dužn odazvati svi na koje se poziv odnosi, bez obzira jesu li ili ne dobili pojedinačni poziv. Eventualnu spriječenost dužni su javiti ili opravdati članovi uže obitelji. Neodazivanje pozivu povlači odgovornost po odredbama Zakona o obrani.

KINO DANAS

Večeras u gradskom kinu igra hrvatski film "SEX, piće i krvoproliće" sa Leonom Paraminski u glavnoj ulozi. Film se prikazuje u dva termina i to od 17 i od 20 sati.

VRIJEME

Prevladava sunčano vrijeme sa slabom do umjerenom burom. Najviša temperature između 6 i 10 stupnjeva Celzijevih.

PREGLED šPORTSKIH DOGAđANJA

Pogledajte kratak pregled športskih događanja od košarke do izbora športaša godine u Sinju......