Predsjednik Josipović pokrovitelj Alke

Predsjednik Ivo Josipović bit će pokrovitelj ovogodišnje Sinjske alke, koja se održava 8. kolovoza.
O pripremama za Alku predsjednik je razgovarao s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva. Nakon sastanka je rekao da je Alka hrvatski brend, koji treba čuvati i po kojem Hrvatska treba biti prepoznatljiva i kad uđe u Europsku uniju.
Predsjednik je opovrgnuo da je pokroviteljstvo nad Alkom uvjetovao izbacivanjem Mirka Norca iz Viteškog alkarskog društva, ističući da je, prema njegovu mišljenju, najvažnije da poštuje statut toga društva i da u Alci ne bude politike.
Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva primila je i premijerka Jadranka Kosor. Predsjednik Društva Stipo Jukić obavijestio je premijerku o izgradnji Alkarskih dvora.
Kosor je rekla da Alku treba promatrati i u svjetlu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Alka je bogatstvo, tradicija i kultura kojom ćemo obogatiti i zajednicu europskih naroda, dodala je premijerka.
Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva poduprlo je premijerku u provedbi programa gospodarskog oporavka. Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan dodao je da su u Sinju već primijenili neke od tih mjera.
IZVOR: HRT

14.06.10