Blagdana Presvetog srca Isusova



U Košutama je u tijeku duhovna priprava uoči blagdana Presvetog srca Isusova. Misa i molitve počinju u 18,00 sati.  U okviru obilježavanja Dana Košuta u 20 sati iza škole održat će se dječji festival „Mikrofon je Vaš“.

Kulturno društvo Trilj je dalo svoj doprinos otvaranju kulturno-zabavne manifestacije "Dani Košuta 2010.". Iako se radi o prvom otvaranju u povijesti Košuta, svatko tko je tada bio prisutan ispred velebne košučke crkve, a bilo je po slobodnoj procjeni oko 500 osoba, mogao je uživati u kvalitetnom programu.
Ova košučka manifestacija dio je Dvogodišnjeg programa, naslovljenog Šezdeset i pet darova Trilju za 800. obljetnicu, kojega u prigodi 800. obljetnice prvog spomena Trilja u pohrvaćenom obliku (1210.-2010.) organizira KD Trilj s brojnim suradnicima. Organizatori košučkog programa su Mjesni odbor Košute, Društvo Košuta, Nogometni klub Košute i KD Trilj.
Program je vodila najbolja triljska voditeljica, članica KD Trilj, gospođa Irena Bradarić. Slavlje je započelo svečanom povorkom od škole prema crkvi. Na vrhu povorke bili su Miljenko Marić i Jole Odrljin u narodnoj nošnji s hrvatskom trobojnicom. Iza njih išla su djeca u narodnim nošnjama, koje je sašila Anđela Žolo, triljske mažoretkinje, koje vodi Anita Dukić, i triljska glazba s njihovim voditeljem gosp. Borisom Boškovićem. Povorci se pridružio veliki broj pristiglih na otvaranje.
Uz svesrdnu pomoć triljskog župnika i cetinskog dekana don Stipe Ljubasa, program se odvijao na površini ispred ulaza u crkvu. U programu su nastupili Ženska klapa Košute, koju vodi Košućanin Ivan-Ine Klapež, zatim, na livadi, starije i mlađe mažoretkinje, triljska glazba, te klape Hrvace i Sinj, koje vodi gosp. Mojmir Čačija.
Na početku programa nazočnima su se obratili u ime triljskog župnika don Stipe, kapelan don Hrvoje Dragun, u ime organizatora Miljenko Marić, te u ime triljskog gradonačelnika gospođa Ankica Lukić, obećavši pritom da će Grad Trilj obilato nagraditi Košućane za njihov rad. Potom je gđa. Lukić otvorila manifestaciju. Pri kraju programa, svim sudionicima Miljenko Marić i Milenka Žuro uručili su prigodne poklone i zahvalnice.
Po završetku otvaranja, zahvaljujući brojnim sponzorima i volonterima, u školi je priređena zakuska za sve koji su sudjelovali u programu. I ovog puta ravnatelj OŠ Trilj gosp. Davor Hrgović, kao i ravnateljica PŠ Košute gđa. Desa Roguljić otvorili su širom vrata košučke škole, na čemu im organizatori najiskrenije zahvaljuju. Da u tehničkom smislu prođe sve u najboljem redu, pobrinuo se Ante, Tonći Klapež sa suradnicima.
Uspješno otvaranje najbolja je najava bogatog košučkog programa. Pa dođite, jer Košute je selo zaigrano.

09.06.10