Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan i članovi Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva danas su održali radni sastanak na kojem se razgovaralo o međusobnim odnosima Grada i VAD-a

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan i članovi Upravnog odbora  Viteškog alkarskog društva danas su održali radni sastanak  na kojem se razgovaralo o međusobnim odnosima Grada i VAD-a. Predsjednik VAD-a Stipe Jukić kazao je da se razgovaralo o Glareiji Sikirica koja je smještena u Alkarskim dvorima.
Iznos najamnine za Galeriju Sikirica u Alkarskim dvorima od 4 eura po kvadratu za prvu godinu, bit će uračunat u cijenu radova izgradnje Dvora koje je financirao Grad. Od 1. lipnja iduće godine Grad bi trebao plaćati najamninu od 8 eura po kvadratu, no 4 eura će biti odbijena na ime izvedenih radova, a 4 eura Grad će uplatiti na račun VAD-a.
Dogovoreno je kako će Galerija u Alkarskim dvorima biti smještena do daljnjega, no ukoliko Grad pronađe novu lokaciju VAD neće imati ništa protiv njenog preseljenja.
Dogovoreno je i kako će Grad ponovno preuzeti upravljanje nad Hipodromom, koje je 2005. dodijeljeno VAD-u na upravljanje. VAD će koristiti samo prostor koji je potreban za Alkarsku ergelu

08.06.10