Sport

A-1 liga, Kvalifikacije: Kvarner 2010-Alkar 69:63. 



SPLIT - JUNAK 2:0 15.5.2010
Piše: Žarko KODŽOMAN
Junak je danas doživio treći uzastopni prvenstveni poraz, ovaj put na gostovanju kod novog prvoligaša Splita. Momčad trenera Mile Nižetića izgubila je u Parku mladeži 0:2. U prvom dijelu Sinjani su bili ravnopravan suparnik prvoplasiranoj momčadi Druge lige. Već u trećoj minuti nakon lijepe akcije Ante Erceg je u vrlo dobroj prigodi uputio mlak udarac prema vratima domaćeg golmana Vukovića. Valja izdvojiti i Čulićev opasan ubačaj iz kornera, lopta je imala neugodnu putanju, no Vuković je uspio izbiti loptu van granica igrališta.
U 38. minuti kapetan domaće momčadi Ante Žužul pucao je odlično sa 16-tak metara, no vratar Junaka Grčić je kvalitetno reagirao. Samo dvije minute poslije Splićani su propustili odličnu prigodu. Rašić je uletio u kazneni prostor Junaka, našao se oči u oči s Grčićem, no sinjski čuvar mreže ušao je u njegov šut i spriječio vodstvo domaćina. U 44. minuti najbolju šansu prvog poluvremena propustili su Sinjani, točnije Tino Lagator. Naime, napadač Sinjana se našao sam pred Vukovićem, pucao pored vratara Splićana, no jedan igrač domaće momčadi zaustavio je loptu pred samom gol linijom i spriječio sigurni pogodak.
U drugi dio domaćin ulazi puno odlučnije i već u 50. minuti Juraj Grizelj pogađa mrežu Sinjana za 1:0. Samo četiri minute poslije "plavi" su se mogli vratiti u utakmicu, ali Lagator opet propušta stopostotnu prigodu. Izbio je sam pred vratara Vukovića koji je "pročitao" njegov udarac i spriječio izjednačenje. Nakon ove situacije domaćin nastavlja s dominacijom u drugom dijelu. Tako je Krezo u 72. minuti iz neposredne blizine promašio vrata, a ovo je bila samo najava onoga što slijedi. Naime, u 78. minuti u šesnaestercu Junaka, s lijeve strane malo iskosa, Ante Vitaić je odlično primirio loptu prsima, spustio je i matirao nemoćnog Grčića za 2:0. Pobjeda domaćina mogla je biti i još uvjerljivija, no u 87. minuti na ubačaj Žužula zamjena Puljiz je promašio vrata.
Na kraju 2:0 za Split, pobjeda "crvenih", premda su Sinjani pružili žestok otpor velikom favoritu.
IZVOR: NK JUNAK

16.05.10