Zatvaraju se rodilišta u Imostkom, Sinju, Makarskoj i Supetru

Rješenjem Ministarsva zdravstva i socijalne skrbi Domu zdravlja Županije splitsko – dalmatinske zabranjeno je obavljanje rodilišne djelatnosti zbog neispunjavanja uvjeta u pogledu prostora, medicinsko–tehničke opreme i zdravstvenih radnika. Prema ovom rješenju zatvaraju se rodilišta u Imostkom, Sinju, Makarskoj i Supetru.

Sa sinoć održane 3. sjednice Upravnog odbora VAD-a upućeno je priopćenje za javnost, povodom odluke Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi o zatvaranju sinjskog rodilišta. U priopćenju između ostalog stoji:
„Alkari smatraju da se, usprkos neprijepornim poteškoćama koja opterećuju poslovanje rodilišta, zalaganjem lokalnih, županijskih i državnih vlasti može i mora pronaći model daljnjeg funkcioniranja rodilišta, radi nespornih alkarskih razloga,ali i radi interesa pronatalitetno uvijek pozitivne Cetinske krajine”.

Na poziv dopredsjednika Županijske udruge Hrvatskih branitelja veterana dragovoljaca Domovinskog rata i sinjskog Gradskog vijeća Mira Bulja,u četvrtak, 13. svibnja, u 10 sati ispred sinjskog rodilišta održat će se skup članova udruga s području Sinja i Cetinskog kraja. Organizator poziva i ostale stanovnike da se priključe skupu kako bi se iskazalo negodovanje odluci Ministarstva zdrastva i dala podrška ideji da se i dalje djeca rađaju u Sinju.

11.05.10