Županijski krediti za ratare

Dobre vijesti za poljoprivrednike stižu iz Splitsko-dalmatinske županije koja odobrava kreditne linije za sve poljoprivredne proizvođače na području županije. Maksimalan iznos kredita može biti 1,5 milijuna kuna.
Županija će ovom kreditnom linijom sufinancirati nabavu uzgojno valjanih rasplodnjaka, uzgoj ili nabavu ženske teladi za uzgoj, nabavu uzgojno valjanih jarica te uzgoj i nabavu uzgojno valjanih grla stoke.
Rok otplate je od devet mjeseci do sedam godina, u koji nije uključeno razdoblje počeka, a poček može biti i do tri godine. Kamatna stopa za kredite, kažu u Županiji, iznosi tri posto za strateška područja te pet posto za ostala područja.
Osim spomenutih djelatnosti, ovim će se poticati i razvoj voćarstva i vinogradarstva, proizvodnja povrća i cvijeća u zaštićenom prostoru, sjemenarstvo i rasadnička proizvodnja, akvakultura i gospodarski ribolov, poljoprivredna oprema i mehanizacija, kao i čuvanje i prerada poljoprivrednih proizvoda i prerada ribe.
Uz to, sufinancirat će se programi razvitka turizma na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Prijava se podnosi Upravnom odjelu za gospodarstvo, razvitak i europske integracije, 21000 Split, Domovinskog rata 2, s naznakom “Prijava za natječaj za razvitak poljoprivredne proizvodnje i agroturizma” preporučenom pošiljkom ili se predaje neposredno na protokol Županije, Domovinskog rata 2, Split, soba broj 15.
O. KOHAREVIĆ
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

10.05.10