Na otvaranju galoperske sezone u Sinju najbrža Asta la Luce

Sedmogodišnja Asta la Luce iz konjičkog kluba Vreba u Hrvacama s džokejom Aleksandrom Šašićem pobjednik je glavne utrke galopera održane u subotu poslijepodne na sinjskom hipodromu.

Vlasniku Asta la Luce pripala je nagrada od 6.300 kuna. Na stazi dugoj 2.000 metara za engleske punokrvnjake od 4 godine i starije startalo je 6 grla. Svih 6 grla galopiralo je u grupi, u izjednačenoj utrci, sve do posljednjeg zavoja prije cilja.

U finišu najviše snage imali su Asta la Luce, TNT konjičkog kluba Alkar i obitelji Jelinčić stigao je drugi, a Referendum konjičkog kluba Sokol koji je neposredno prije starta utrke promijenio vlasnika zauzeo je treće mjesto.

U uspješnoj organizaciji konjičkog kluba Piket iz Glavica, kojemu je ovo bio organizacijski debi, održano je 5 odličnih utrka u kojima je sudjelovalo 35 galopera.

Ukupni nagradni fond bio je 51.000 kuna. Od pet utrka četiri su održane po kiši. Unatoč tomu otvaranju sezone na sinjskom hipodromu okupilo se oko 2.000 gledatelja.

U utrci engleskih punokrvnjaka starih 3 godine u zavoju prije ciljne ravnine s konja Džoni Travolta iz beogradske ergele Surčin pao je i ozlijedio se džokej Saša Glogovac.

Toni Paštar
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

09.05.10