JUNAK - POMORAC 0:1 (8.5.2010.)

Piše: Žarko KODŽOMAN
Junak je danas u Sinju doživio drugi uzastopni prvenstveni poraz. Ovaj put od "plavih" je bila bolja momčad Pomorca iz Kostrene koja je pobijedila 1:0. Junak, za razliku od gostiju, nije iskoristio svoje prigode i izgubio je tri boda. Velikim hendikepom za domaćina pokazao se izostanak prvog napadača Marija Midenjaka koji je pauzirao ovaj susret zbog problema s ozljedom palca.
Već u uvodnih deset minuta izabranici trenera Mile Nižetića imali su dvije dobre situacije u šesnaestercu gostiju. Prvo se Čulić našao u dobroj poziciji, no akcija je zbog blatnjavoga i raskvašenog terena završila neslavno. U devetoj minuti bilježimo fin pokušaj Lagatora "škaricama", ali bez učinka. U 15. minuti Bože Poljak je pucao silovito iz slobodnjaka, no lopta je otišla iznad grede.
Jedini pogodak na utakmici pao je u 35. minuti. Martin Šaban je ušao u kazneni prostor domaćina, napravio korak-dva i onda oštrim i prizemnim udarcem s 14-15 metara matirao nemoćnog Grčića.
Dvije minute poslije Junak se mogao vratiti u igru. Nakon ubačaja u kazneni prostor gostiju Ajduković je uputio šut glavom, no branič Pomorca Rudan izbacio je loptu pred samom gol-linijom. U 43. minuti strijelac Šaban opet se našao u lijepoj prigodi, no njegov udarac izvan 16 metara završio je iznad vratnice. Na samom izdisaju prvog poluvremena Vardić je lijepo ubacio, ali vratar Prskalo je pokupio loptu ispred Petrića.
U 57. minuti Vardić puca silovito pod gredu, a Prskalo odbija loptu u korner. U 61. Ajduković je idealno ubacio pred lijevu vratnicu gola Pomorca, ali Vardić je zamalo zakasnio zahvatiti loptu glavom i propala je odlična prigoda za izjednačenje. Samo minutu poslije svaku dvojbu o pobjedniku propustio je riješiti opasni Šaban, u stopostotnoj prigodi iz blizine pucao je preko gola.
U 70. puca Ajduković - Prskalo brani. Šest minuta poslije igrač gostiju Ivor Weitzer našao se oči u oči s Grčićem koji njegov udarac zaustavlja nogom. No, ni Junak ne ostaje dužan. U 80. u šesnaestercu Pomorca jedan igrač "plavih" zahvaća loptu koljenom i prosljeđuje ju točno na glavu kapetanu Hrvoju Mandacu koji u odličnoj situaciji promašuje vrata. Na drugoj strani Con se našao pred Grčićem, ali vratar Sinjana iz ovog duela izlazi kao pobjednik. Pomorac se ubrzo našao u još jednoj solidnoj prigodi, udarac Weitzera završio je pored vratnice. Na kraju minimalna pobjeda gostiju, premda je Junak zaslužio barem bod.
IZVOR: NK JUNAK

09.05.10