Posjet učenika osnovnih i srednjih škola Cetinske krajine Institutu Ruđer Bošković, Zagreb

U subotu 08.svibnja 2010.godine, u sklopu Programa «Dani otvorenih vrata Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu od 06.- 08.svibnja 2010. godine» Gradovi Sinj i Trilj, te Općine Dicmo, Otok i Hrvace u suradnji sa Klubom Sinjana u Zagrebu i ravnateljicom Instituta, ujedno i predsjednicom Kluba, dr.sc. Danicom Ramljak omogućili su učenicima osnovnih i srednjih škola sa svog područja odlazak u posjet ovoj najvećoj i najpoznatijoj hrvatskoj znanstvenoj ustanovi, dogovorom i odlukom o financiranju prijevoza.
Zajednički polazak dogovoren je iz Sinja, sa autobusnog kolodvora u 07:00 sati. Na put kreće preko 200 učenika iz sedmih i osmih razreda osnovnih škola: fra Pavla Vučkovića, Ivana Lovrića, Marka Marulića i Ivana Mažuranića iz Grada Sinja, zatim O.Š. Trilj i Stjepana Radića iz Grada Trilja, O.Š. Ante Starčevića iz Dicma, O.Š. Kamešnica iz Otoka i O.Š. Dinka Šimunovića iz Hrvaca, te učenice i učenici iz sinjskih gimnazija: Franjevačke klasične i Dinka Šimunovića. Oni će, u pratnji svojih nastavnika i profesora, provesti subotnje popodne u obilasku i razgledavanju svih jedanaest paviljona Instituta, te se susresti sa najeminentnijim hrvatskim znanstvenicima, a predviđeno je da ih primi i pozdravi i ravnateljica Instituta, naša uvažena sugrađanka, doktorica Ramljak.
Tijekom posjeta naši učenici informirat će se o povjesti i sadašnjosti Instituta, na popularan način predstavit će im se neki aktualni znanstveni projekti i približiti metodika pojedinih znanstvenih istraživanja, a upoznat će se i sa planiranjem razvoja ove, u svjetskim razmjerima poznate i priznate institucije.

07.05.10