PROTUPOžARNE AKTIVNOSTI U CETINSKOM KRAJU


Na području Cetinskog kraja počela je primjena mjera protupožarne zaštite za ljetno razdoblje.Glavni nositelj preventivnih protupožarnih aktivnosti je Dobrovoljno vatrogasno društvo Sinj.

Ta je udruga od jučer na tvrđavi Grad uspostavila cjelodnevno motrenje uz najugroženje šumske lokalitete uvedene su auto ophodnje u samom sjedištu DVD-a Sinj od srijede dežura povećani broj članova u svakom trenutku spremnih za intervenciju.

Preko dobrovoljnih vatrogasnih društava Trilj i Vrlika motrilačke postaje uspostavljene su na tvrđavama čačvinama i Gradinama tako da je s postajom Sinj vizualno pokrivena cijela Cetinska krajina .Na pojačanim protupožarnim aktivnostima u sinju je angažirano 30 vatrogasaca, u Trilju 20 te Vrlici 10.

Zabranjeno je paljenje vatre na otvorenom prostoru.Iznimno paljenje vatre moguće je samo u prisutnosti vatrogasaca.Od početka godine do kraja svibnja članovi DVD-a Sinj evidentirali su 116 intervencija od kojih od kojih se više od 80 posto odnosno na gašenje vatre na otvorenim prostorima.

02.06.05